By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Hurra hurra. Så åbner vi det danske kulturliv med et brag, lyder det med glade og ophøjede stemmer fra Odense Sommerrevy på Engen – i hjertet af Odense.

Midt i jublen er der også tid til reflektioner.
Adm. direktør Jani Lykke Methmann siger det lige ud: “Det har været så nervepirrende, at der ikke har været plads til frustration, for så ville det hele falde til jorden. Vi tog heldigvis tidligt et valg om konditionerne, ud fra en Ekspertgruppes anbefalinger. Det viste sig at være dem, vi nu er underlagt. Det hele medfører naturligvis en række ekstra omkostninger og en massiv ekstra administrativ håndtering. Men det var revy, vi ville spille – og det er revy vi nu præsenterer”.

“Selvom det har været meget udfordrende vilkår at arbejde under, dét ikke at kende konditionerne for genåbningen af kulturen, så tager det ikke glæden fra os. Kunstnerne har øvet længe, numrene sidder i skabet og Odense Sommerrevy er mere end klar til at møde publikum igen under trygge rammer”, lyder det Jani Lykke Methmann.

Seks ekstra forestillinger
Forsamlingsloftet hæves til 500 siddende publikum, hvilket er mindre end det der er solgt billetter til. Derfor sætter vi allerede nu seks ekstra forestillinger i salg og reserverer plads til dem, som vi bliver nødsaget til at flytte rundt med. Så overordnet set har vi plads til alle, der har købt billet, hvor nogle dog må flytte til en anden dato. Og så bliver der fortsat plads til at sælge billetter, men på et meget begrænset niveau, idet der så nu kun er 2.000 ledige pladser tilbage. Så man skal skynde sig inden der er udsolgt på alle sommerrevyens forestillinger, meddeles det fra kontoret under bøgene.

Mens vi har arbejdet på kontoret, har det været fantastisk befriende  i en ledig stund at følge begejstringen hos det kunstneriske hold og mærke bombardementet af revykunst, som bliver publikum forundt”, siger adm. direktør Jani Lykke Methmann.

Husk gyldigt corona-pas
“Nu ved vi, at alle skal have et gyldigt corona-pas for at komme ind. Vi har heldigvis været så forberedt, er der allerede er etableret et rummeligt og overdækket indgangsparti til gæsterne, idet der ligesom alle andre steder må forventes lidt mere kø end sædvanligt”, tilføjer Jani Lykke Methmann, som ikke lægger skjul på, at hun som direktør for revyernes fælles-forening RevyDanmark deler glæden over “revy-situationen” med alle landets over tyve revyer.

En stol mellem hvert selskab
“Med hensyn til Odenses egen sommerrevy, så ved vi også, at der på grund af corona-restriktionerne, skal være en ledig stol mellem hvert selskab”, bemærker Jani Lykke Methmann.

“Det betyder, at ikke alle får den plads de har købt, men dog meget tæt på. Og så er der dem, så bliver bedt om at flytte til en anden dag. Det er et kæmpet administrativt arbejde, men vi oplever stor forståelse fra de kunder, som allerede har fået beskeden. Og nu kan vi heldigvis meddele, at der er fortsat plads – blot på en anden dag”.

Arealkravene opfylder vi både når det gælder bespisningen i forteltet – inden forestillingen og i selve revyteltet. Det betyder blot, at vi flytter lidt flere spisende gæster ind i foyeren i teltet. Det er alt sammen logistik, som vi kan håndtere, fordi vi heldigvis har nogle rummelige og fleksible rammer.

Mange ekstra faciliteter
“Vi har tilrettelagt et flow gennem faciliteterne, som sikrer at der ikke opstår sammenstimling, så alle kan føle sig trygge ved at være og færdes i Odense Sommerrevy. Det betyder ekstra skiltning, ekstra toiletter, ændret indretning og visuelle videoer om god corona-adfærd”.

Jani Lykke Methmann fortæller, at hun i sin lange karriere som direktør har jeg ikke oplevet noget lignende – altså ikke at kende konditionerne for en hel produktion før dagen før levering af produktet- som er revyen.

Hun er tidligere direktør i Arbejdsgiverne og var senest administrerende direktør i Væksthus Syddanmark.

Methmann blev bestyrelseformand for Odense Sommerrevy i 2015 og for et par år siden adm. direktør. Derved fik direktør Lars Arvad mere tid og råderum til at tænke på det mere kunstneriske.   

Magisk og historisk
Lars Arvad: “Sommerrevyen er klar efter et års dvale. Det er magisk og historisk. Og så med med den forlængst planlagte premiere præcis på genåbningsdagen for kulturen i Danmark. Hvad mere kan vi forlange”.

“For os på scenen har det været vigtigt ikke at tabe tråden og miste fokus. Hele det kunstneriske hold har hele tiden troet på, at  vi skal spille revy. Og det var dén premiere og den sæson, som vi, uanset hvad, arbejdede hen mod – for fulde gardiner. Og hold da helt op, hvor er vi lettet over, at vi skal spille revy – for et publikum. Der kan grine, overraskes og hygge sig – sammen med os”, lyder det fra Lars Arvad, der betegner sig som lykkelig.

Den administrerende direktør tilføjer med en tåre skjult i øjenkrogen:”Det har været fantastisk at følge begejstringen hos det kunstneriske hold samt ikke mindst det bombardement af revykunst, som nu bliver publikum forundt”.

Og så fremhæver hun, at “bag hele Odense Sommerrevy har vi et helt usædvanligt team af frivillige og ansatte, som virkelig kæmper for alt hvad, de har kært – og jeg er aldrig i tvivl om, hvad vi kæmper for – nemlig revyen”.

 

 

 

Related Posts

Når man bogstaveligt talt kan gå frem og tilbage i tiden og samtidigt få den sande historie med...

ROTTEFÆLDENS TEATER-FORESTILLING ER GÅET IGANG Landets ældste revyteater, Rottefælden, har i 137...

Carsten Friis har aldrig lagt skjul på sin begejstring for H.C. Andersen. “Selv om digteren skrev...

Leave a Reply