By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

HALLØJ PÅ GOLFBANEN

Så har vi hørt det med.
Rottefældens garvede revy-mager Jan Schou spiller golf med koreografen Line Friis Pedersen.

“Og nej, det er ikke et nummer til revyen, vi øver på. Det er skam seriøst nok, så seriøst det kan blive, når så’nogen som os spiller golf”, forklarer Jan Schou.

Golfens dream-team Line Friis Pedersen og Jan Schou i Rottefælde selskab. F.v. instruktør Carsten Friis, musikerne Ole Caspersen og Guy Moscoso samt revydirektør Pia Ullehus. Foto: S. Borgkilde.

“Det er skam rigtig golf, det vi spiller – vi har udstyr og jern, som det vist hedder – og vi klær os nogenlunde som rigtige golfspillere. Derimod ved vi ikke noget om vores  handicap…. men sjovt er det og vi hygger os gevaldigt derude på banen”.

“Flere påstår, det er sundt med frisk luft og gåture i naturen. Det kan vi mærke, de har ret i. Vi går endda helt ud i krattet og det kræver især god kondition, når vi skal ud i det høje græs og bag buskene for at lede efter boldene. Det er måske derfor, de kalder os græstotterne. Sandheden er, at vi har ødelagt mange græstotter”.

“Om ikke andet så griner vi meget”, supplerer Line Friis, som er glad for golfspillet som perfekt afbræk i den travle hverdag”.

Idéen opstod under en frokost
De fortæller, at idéen opstod sidste år, kort efter Rottefælden blev aflyst på grund af corona. “Det var den totale nedtur. Vi havde forberedt os og vi glædede os utroligt meget”, husker Jan Schou.
“Vi sad ude hos Line og spiste en frokost og var kede af det sammen. Under den lune ret spurgte vi hinanden; Hva’ fan’ ska’ vi så få tiden til at gå med…, og da var det Line udbrød; “Jamen Jan for pokker, vi skal da ud og spille golf…”.

“Nu skal de lige have taget det billede, og så skal jeg lære dig lidt om at putte”, lyder det fra koreografen.

“Jeg bad Line sige det én gang til. Havde jeg hørt rigtigt. Ja golf, rigtig golf”, replicerede hun. “Husker jeg tømte glasset og svarede; Ja selvfølgelig skal vi det. Hvorfor ikke. Det gør vi sgu…”, svarede jeg – og så skålede vi i en god rødvin.
Derved så golfsportens nye makkerpar dagens lys.

Hvad ikke ret mange ved, så har de to kunstnere, på hver deres felter, kendt hinanden i over 30 år.
De mødtes sjovt nok også i revyens verden. Line var håbefuld teenager og Jan var uddannet skuespiller på Odense Teater fem år forinden.

Ikke noget, vi praler af
Jamen Jan og Line, er golf da ikke kun for de fine?
“Jo det er og det er også derfor, vi spiller golf …”, svarer de i munden på hinanden – og skraldgriner.

“Jamen, det er ikke noget, vi ligefrem praler af, handicap og den slags. Men på den anden side set, så er vi faktisk helt stolte over, at vi kan gå rundt derude og slå et slag eller tre for den mere sociale del af sporten”.

Snakker i taktik derude?
“Taktik … hvad er det?”
“Næh’ vi snakker om dem vi ser og vi nyder naturen, der er sgu smukt derude og vel snakker vi også revy og der bliver også skabt nogle idéer derude i de høje græs. Idéerne kommer ud af ingenting. Det ville da også være mærkeligt andet”.
“Vi har hørt om mange andre store kunstnere, som gør det samme”, griner Jan Schou. “Så nu, hvor prøverne er begyndt på teatret, så forventer jeg da også, at Line får overskud til at lære mig et par fikse dansetrin, ude mellem hullerne”.

Til gengæld lyder der ingen kommenterer fra Line, som ser ud til at tænke sit.

Godt Line er vant til at arbejde med børn
Kan I spore nogen fremgang?
“Ja vi kan da. Næste gang skal jeg for eksempel koncentere mig om at ramme bolden i første hug” – og så har Line heldigvis sat sig for, at lære mig noget om at være tålmodig. Og det er meget vigtigt”.
“Hun er jo inden for ballettens verden vant til at arbejde med børn og er derfor meget pædagogisk anlagt”, bemærker revy-kongen og tilføjer lavmælt, at han har i sinde at give Line kam til sit hår, og derfor har investeret i en “Instruktionsbog for begyndere”. Indrømmet. Jeg har forsøgt at læse lidt i den, men det er sort snak – for mig. Det sprog dér kender jeg slet ikke”.

Har du prøvet at spille golf før?
“Ikke meget, men jo….det har jeg skam”, replicerer Jan Schou og ifører sig sin eftertænksomme mine:
“Det var i 1999, den sommer jeg debuterede i Rottefælden, at Kirsten Siggaard overtalte mig til at ta’ med ud på banen i Svendborg. Men det gjorde vi kun med mellemrum. I de senere år, har jeg et par gange eller tre spillet med min gudsøn, artisten Alexander Arli, som til gengæld er en rigtig dygtig golfspiller”,  bemærker Rottefældens nestor, som netop er gået igang med sin 22. sæson i Svendborg, hvor hans golfveninde Line Friis Pedersen debuterer som koreograf.

Til gengæld er Lines mand, instruktøren Carsten Friis, i fuld gang med femte sæson i “verdens ældste sommerrevy”, som for første gang i 136 år ikke opføres i Caroline Amalielunden, men derimod på Svendborg Teater. På grund af diverse corona-restriktioner.

Hov… hvor blev bolden af… den er måske gået i kredsløb.

Prøvemedlemmer
“Vi har været til åbent hus i Blommenslyst, hvor vi er meldt ind som prøvemedlemmer. De er så flinke allesammen derude. Forleden kom vi til at gå ind i en juniormatch, uden at få skældud eller en bold i hovedet. Line vil vist ha’, at vi næste gang skal afprøve en 9-hullers bane på Østfyn. Joe, vi er skam meget eksotiske.”

“De kalder os græstotterne”, lyder det smilende fra Line Friis Pedersen, som i øvrigt, hverken er ny som golfspiller – eller i revy-genren.

Hvordan hænger det sammen?”
“Sjovt nok, var det Jan som helt tilbage i 1991, 1992 og 1993 ansatte mig, en håbefuld fynsk teenager, som danser og koreograf i hans “Schou-tur” og “Sommerskæg på Scandic” hjemme i Silkeborg. Jan stod i spidsen for løjerne hjemme i sin fødeby, hvor han i vikeligheden skabte fundamentet til en lang og smuk revy-karriere”.

Nu, hvor prøverne er i fuld gang, mindes Line Friis Pedersen de tre Silkeborg-revyer som sjove og lærerige – med instruktør og medspiller Jan Schou som fantastisk inspirerende, farverig og fyldt med idéer. Det var sit livs første soloopgave på slap line (undskyld).

Og nu godt 30 år senere har Jan Schou og Line Friis ikke alene genoptaget deres kunsteriske samarbejde på revyscenen – for når der er tid, så tager de på Schou-tur til golfen. Og tiden, den skal vi finde.

“For det er vigtigt, at vi kommer derud med kø’en, kobler af – og griner”

 

 

 

Related Posts

  Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter forår – og sommer, vi ved den er på...

Hvordan mon H.C. Andersen ville have beskrevet livet i nutidens corona-epidemi og Covid-19 – om...

DE fleste rigtige mænd har prøvet det. Men ikke ret mange taler om det. Måske er det tabu? JAMEN...

Leave a Reply