By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Jeg er ikke alene lykkelig over, at det relativt hurtigt lykkedes at sælge min skønne forretning, men jeg er især glad for, at køberen er Jannie Lindhardt, som til daglig arbejder med kostumer – og som desuden er selvudlært maskemager. Jannie er den helt ideelle person som med passion og engagement kan føre Fyns Kostumeudlejning videre”, fortæller Lisette Sørensen.

Kreative og fantasifulde Jannie Lindhardt, 41, åbnede for et par år siden sin lille virksomhed “Maskepot” fra hjemmet på Gestelevlundevej syd for landsbyen Vantinge ved Ringe.

Hun elsker især at kreere sjove, uhyggelige, underfundige, uhyggelige masker.

Jannie Lindhardt indrømmer at “Maskepot” endnu ikke har haft gang i salget. Grundet corona har tiden ikke været til masker og maskebal.
“Ambitionen fejler ingenting og jeg har slet ikke fortrudt, at jeg har brugt rigtig meget energi på at starte maske- og kostume-forretningen op. Jeg er  nemlig helt sikker på, at det sigt er det rigtige – jeg vil bl.a. satse på at arbejde med amatørscener og skoleprojekter”, siger Jannie Lindhardt som er autodidakt maskemager og uddannet designteknolog.

Jannie Lindhardt har netop iført sig den glade maske, fordi hun har overtaget den velrenommerede kostumeudlejling i Tommerup, en handel som ud over lejemålet også omfatter 3.500 kostumer og tilbehør som huer og hatte, sko og støvler. Dermed får maskemageren mulighed for idéudvikle og lade fantasien sprudle endnu mere.

Pludselig indskydelse
Hvad var det så, der i sin tid fik den dengang 57 årige Lisette Sørensen til fra den ene dag til den anden, at ændre sin dagligdag fra hjemmegående husmor til travl forretningskvinde med egen virksomhed.
Lisette Sørensen havde længe funderet over, at hvis hun ville finde noget “at rive i – med indhold”, så det skulle være her og nu.

Blandt de skønne rekvisitter i kostumeudlejningen hører disse vaskeægte tyrolerbukser i voksen-mand-størrelse til de mest populære. De har været med til mange fester.

Det viste sig, at være en blanding af pludselig indskydelse og tilfældighederens spil, den dag hun fik tilbudt at købe Fyns Kostumeforretning.
“Jeg sagde ja på stedet, selv om jeg aldrig havde haft noget med kostumer at gøre”, har Lisette Sørensen fortalt borgkildesblog.dk.

Gennem de næste 17-18 år fik hun et stort kundegrundlag, ligesom hun udviklede virksomheden, så den i dag er en af branchens mest populære.

Da hun tidligt på året rundede 73 og stadig følte sig still going strong, sagde hun til sig selv og til manden Ronald, at nu var det ved at være nok.

“Jeg bruger jo stort set al min tid på kostumeforretningen, som er en tæt på 80 år gammel institution, men til forskel for mig, så er udlejningen langt fra pensionsmoden”, lød det i et interview her på bloggen i marts i år.

Med blødende hjerte
Lisette Sørensen satte med blødende hjerte sit kostume-eventyr Fyns Kostumeforretning med ikke færre end 3,500 festlige kostumer til salg – for 350.000 kroner for butik og kostumer. Hun betegnede det som et fund for de penge.

At hun satte hele herligheden til salg midt i en meget lidt festligt corona-nedlukning med restriktioner og forsamlingsforbud, gjorde det ikke nemmere at sælge og til bloggen gav hun da også udtryk for, at potentielle købere ikke ligefrem stod på nakken af hinanden.

“Men der er nogle, og de er seriøse”, tilføjede Lisette Sørensen, som trods alle odds imod sig, holdt fast ved idéen om at sælge livsværket.

“Det er på tide, jeg får en ny hverdag at stå op til. Det glæder jeg mig vildt meget til…”, sagde hun og konkluderede optimistisk, at der altid vil være plads til en kostumeudlejning som denne.

“Det bliver aldrig umoderne, at voksne mennesker klæder sig ud, når de fester eller markerer historiske begivenheder. Det kender vi fra flere europæiske lande, især fra Tyskland, hvor der er masser af tradition for karnevalsstemning. Sådan bliver det i højere grad herhjemme”.

“Overtagelsen sker pr 1. juli 2021, og så er det vist på tide, jeg går på pension”, siger Lisette Sørensen.

 

 

Related Posts

“Husker, jeg kontaktede kursuslederen for at få lov til at ta’ hjem under dynen. Årsag:...

Hvordan mon H.C. Andersen ville have beskrevet livet i nutidens corona-epidemi og Covid-19 – om...

DE fleste rigtige mænd har prøvet det. Men ikke ret mange taler om det. Måske er det tabu? JAMEN...