By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Odense Boldklub har driblet sig til lidt af en genistreg, idet superliga-klubben har sikret sig intet mindre end en verdensstjerne.

Det er ganske vist ikke en spiller der er tale om, hvilket kunne være interessant nok med et klasse-supplement lige nu op til sæsonstarten, men derimod er der tale om en såkaldt ambassadør.

MØ giver den gas med bandet MOR ved en koncert på Kansas City i Odense lige før sit store internationale gennembrud. Foto: Emil Andresen.

Sangstjernen Karen Marie Aagaard Andersen alias MØ, har storsmilende sagt ja tak at være ambassadør for Odense Boldklub. Det sagde hun uden betænkningstid, da kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen, overraskende hende under Take Off-liveudsendelsen på P4-DR mens hun meget passende var i færd med at quizze om OB.

“Jeg vil betegne udnævnelsen som en fornem hæder”, lød det fra den verdenskendte fynske singer songwriter, som har solgt sine albums i over 100 lande og som i de sidste otte år, har givet koncerter i alle verdensdele. Hun har et kæmpe publikum overalt, ikke kun for sine stærkt iørefaldende musik, men også fordi hun som artist og hitmager skiller sig markant ud fra tidens store popstjerner – det gælder også hendes sangstil som ofte provokerende sceniske fremtoning – ligesom hun uden for scenerne spotlys slet og ret er Karen, helt nede på jorden uden stjerne-nykker.

Arbejder på at få MØ til at optræde på stadion
Jack Jørgensen lægger ikke skjul på, at når MØ har sagt ja til ambassadør-opgaven, så har hun også sagt ja til at slå på tromme for OB og sprede god karma omkring klubben og Odense på sin helt egen SoMe – ligesom den travle artist er klar til at stille op for klubben, når det passer ind i turné- og studieplanerne. Hvordan det vil ske, koordinerer vi hen ad vejen.

“Karen, som er meget medgørlig, er også udstyret med et særligt ambassadør-kort til stadion, så hun altid har adgang til vores hjemmekampe. Og så vil hun selvfølgelig blive inviteret med til alle vores events. Vi vil tilmed arbejder på at få hende til at optræde på stadion i forbindelse med en hjemmekamp, men det er ikke bare lige at få kabalen til at gå op med en international kunster”.

Kommer fra Ejstrup
Mø alias Karen Marie Aagaard Andersen er født og opvokset i landsbyen Ejstrup (hvor også Richard Møller Nielsen kom fra) og Ubberød (hvor Sepp Piontek spillede sine sidste oldboys-kampe).
Hun blev student fra Mulernes Legatskol, hvor hun i maj gav en “hemmelig koncert som tak for gymnasietiden” og hun gik på kunstakademiet på Brandts, hvor hun “fandt sit eget kunstneriske udtryk”.
MØ betegner sig selv om “ærke-fynbo”, selv om hun som musiker har hele verden som arbejdsplads. Trods mangemillionær-status og eget produktionsselskab, kender hun ikke til storhedsvanvid. Hun har det fint med at bo i en to-værelses andelsbolig på Nørrebro i København med kæresten Mads Damsgaard Kristiansen,  kendt som solisten Goss. Lige nu er hun hjemme på sommerferie – snart venter endnu en verdensomspændende tourné – med start i Madrid i juli. Alt efter corona.

MØ er vokset op med OB
Der er ikke et smart reklame-trick, når MØ fortæller, at hun i forvejen er en solid OB-tilhænger. Hun er stort set vokset op med OB, idet hendes far var inkarneret OB-tilhænger.

Til OBs hjemmeside fortæller MØ; “jeg blev bare så vildt glad, da jeg midt i udsendelsen blev udnævnt til ambassadør for OB. Det er bare så fedt. Lige nu tænker jeg tilbage på lille Karen, der som barn stod ude på stadion og så alle OB’s kampe sammen med sin far – hun ville have syntes, det var for sygt det her. Når man har et hold og dyrker det, så er det en helt særlig glæde, jeg har haft – og som jeg stadig har”, lød det overraskende fra verdensstjernen, som tilføjede, at det er megafedt at få lov til at være en del af holdet på den måde og måske dyrke det endnu mere igen – og følge holdet, så godt jeg kan.

 

OBs nye ambassadør MØ alias Karen Marie Aagaard Andersen, som stammer fra Ejlstrup ved Blommenslyst – og som vil fortælle vidt og bredt om OB ude i verden. Foto: Odense Boldklub. 

Så det var ingen tilfældighed, at hun kunne besvare alle OB-spørgsmålene i den direkte P4-radio-quizz.

Nu er Karen Marie Aagaard Andersen ambassadør for hele Fyns storklub, Odense Boldklub, med alt hvad titlen medfører. Hun er ikke alene første kvindelige OB-ambassadør, men også første ikke-fodboldspiller.

Ellers er ambassadørkorpsets medlemmer udelukkende tidligere topspillere – blandt dem er koryfæer som Allan Hansen, Thomas Helveg, Kim Ziegler, Michael Hemmingsen, Lars Høgh, Jonas Borring, Steen Nedergaard og Tommy Møller Nielsen. Som udgangspunkt skal ambassadørkorpset styrke fællesskabet i klubben og skabe involvering rundt på Fyn – og fortælle om klubben ude i verden.

Klubben skal være en livsstil
“Engagementet af MØ er en vigtig del af arbejdet for, at klubben skal være mere end kampe for tre point. Vi vil skabe en livsstil, som man følger døgnet rundt, og derfor er vi i OB også glade for dennne ”signing”. OB skal være noget, som odenseanere og fynboer er stolte af, og netop MØ er en fynbo, som vi er mange, som er rigtig stolte af. Hun repræsenterer det ypperste og mest originale i underholdningsbrancen. Hun er en fantastisk dansk og fynsk repræsentant ude i verden. Man kan ikke tænke sig en større og stærkere international ambassadør for klubben. Hun er en del af den øverste hylde, og derfor er vi stolte over, at hun har sagt ja til at tilslutte sig holdet af OB-ambassadører, siger kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen.

 

 

Related Posts

Den uskønne sorte asfalt er langt om længe skrællet af og Overgade ligner sig selv. Og de handlende...

Ikke alt går som ventet. Hverken i H.C. Andersens historier eller byggeriet af super-museet i...

VI KAN lige så godt fastslå det med det samme, at fordi du, som letbanepassagerer, fra engang...

Leave a Reply