By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Der er bud efter Stig Rossen – så meget, at han bogstaveligt talt er flyvende.
Kalenderen bugner af engagementer resten af året – lige fra en stor musical til et hav af julekoncerter – samt en revy og diverse hyldestshows for legender som Four Jacks, John Mogensen og Bamse.

“Jeg elsker alle mine shows, jeg elsker mit publikum og jeg elsker også at spille revy – og derved udforske en ny verden”, siger den 59 årige skuespiller, entertainer og sangstjerne som lige nu prøver på hovedrollen som skurken Jabbadoor i genopsætningen af musicalsuccesen “Atlantis”, der den 10. september har premiere i sin hidtil største opsætning – i Tivolis Koncertsal.

Med på Atlantis-holdet er blandt andre et par super talentfulde unge kvindestemmer, odenseanske Rikke Lillevang, som bl.a. spillede en suveræn Sally Bowles i Eliteteatrets “Cabaret” og som ellers har ladet sin smukke røst høre lige fra Fjordagerscenen og Fredericia Teater til Det Nye Teater og Folketeatret – samt Johanne Milland Pedersen, født og opvokset i østfynske Frørup, kun få kilometer fra den landsby, hvor Rossen bor. Johanne betegnes som en af musical-scenens største upcoming-navne. En tredje fynbo på rollelisten er musical–garvede Kim Hammelsvang, som spiller Zan Zan.

 

Straks da Nicolaj Holm kom i tanke om revyen i Odense som afløser for Cirkusrevyen, kontaktede han sin garvede forgænger for at spørge, hvad han mente – og Trillingsgaard svarede promte, at det var den rigtige idé. Derfor kontaktede han Lars (Arvad, red) og fik aftalen stand.

Ernst Trillingsgaard har set alle Lars Arvads revyer. Han var fast gæst ved vinterrevyerne og roste ofte “unge Arvads initiativer og gå-på-mod” – og han har også set alle sommerrevyerne.

Stig Rossen vil det hele. Han lige spillet sommerrevy i Aalborg orm aftenen – og øvet på Atlantis som dagen. Sådan er betingelserne, hvis man vil være med i begge dele.
“Og det vil jeg. Det var en ekstraordinær situation, bemærker eksil-fynboen, far til fem, som i 22 år har været gift med odenseanske Nina Nancke med hvem han har sønnerne Lucas (2001), Philip (2009) og Oliver (2010).

Familien bor i den idylliske landsby Kullerup på Østfyn. Han betegner sig selv som et udpræget hjemmemenneske, når kalenderen giver ham lov.
Han plejer såvidt muligt, at overnatte i sine vante rammer i familiens skønne landejendom, uanset hvor i landet han optræder.
Denne gang er situationen altså ekstraordinær.

“Det er fantastisk fleksibelt og professionelt, at Stig klarer problemet på den måde, det er vi meget taknemmelige over. Ikke mindst fordi han hører hjemme i revyholdet, hvor han har gjort det så godt”, fortæller revychefen Lars Arvad.

Halleluja …hvor det går, for fulde gardiner.

Årets rundes af i Odense
Stig Rossen har traditionen tro masser af engagementer.
Ud over de fire revyforestillinger i Aalborg, spiller han “Atlantis” fra den 10. september til den 6. november – med hele seks forestillinger  fra 19. til 23. oktober i Odeon.

Når man siger Stig Rossen, siger man også julekoncerter – sådan har det været de sidste 25 år, og sådan er der også i år.

“Jeg elsker de juleshows, fordi der er noget festligt over dem og fordi en store del af publikum vender tilbage år efter år – og flere kommer til”, siger den flyvende Stig Rossen.

Den 15. november har han “jule-premiere” på turnéen som omfatter  ikke færre end 28 julekoncerter. Den 5. december danner Odeon i Odense rammen om Rossens traditionsrige julekoncert, som 12. december rammer Svendborg Teater.

Slutter året af med John Mogensen på Odense Teater
Stig Rossen runder et travlt år af på Odense Teater, hvor han bogstaveligt talt springer ind i det nye år i selskab med John Mogensen.
Sammen med sin kvartet opfører han teaterkoncerten “Ensomhedens gade”.

I to eftermiddags-koncerter på årets sidste dag mindes og hylder han den folkekære sanger, komponist og samfundsrevser, der levede et hård liv og som døde i 1977 –  med eviggrønne klassikere som “Der er noget galt i Danmark”, “To mennesker på en strand”, “Sidder på et værtshus”, “Carl Herman og jeg”, “Nina kære Nina” og ikke mindst “Så længe jeg lever …”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Den kunstneriske leder Mikkel Schrøder har sat holdet, som næste sommer skal få Rottefælden til at...

Anders Gjellerup Koch deler sit travle liv op i tre kapitler. Familien, teatret og...

Er det virkelig tyve år siden? Alle husker sekunderne, minutterne, timerne, dagene – som det var i...