By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Sommerrevyen ligger ikke på den lade side.
Revyteatret vil underholde fynboerne – hele året.

“Vi arbejder seriøst på at udvide opfattelsen af, hvad revy er og kan, og det gør vi uden at komme i opposition til den klassiske revy”, lyder det fra revychefen Lars Arvad, der betegner “Revylution” på”Anarkist Beer & Food Lab, som et eksperimentalt univers, hvor der gøres plads til at afprøve nye grænser.“Idéen er, at vi med den slags udfordringer, kan være med til at nyudvikle revygenren – og det synes jeg er vigtigt. Risikoen er, at den står i stampe – og det må revyen ikke”.

Impro-komikergruppen Kosmonauterne lander i Revylution i Albanigade i en duft af fynsk hvedebryg – i slutningen af september

For et par år siden luftede Odense Sommerrevy ambitionerne om at sætte sit helt eget muntre og underfundige præg på kulturlivet – året rundt. Men de målrettede planer satte covid19-smitten og barske restriktioner en brat stopper for.

Revychefen Lars Arvad har i årevis leget med tanken om at fusionere flere former for underholdning, som i bund og grund er beslægtet med den klassiske revy – lige fra den aktuelle satire til improvisationens svære kunst – og fra den folkelige humor til den tankevækkende monolog.

Et par velkendte revy-ansigter Vicki Berlin og Rasmus Krogsgaard har slået sig sammen i et revyshow, som også kan ses som en teater-forestilling. Og den går ikke stille af.

Sommerrevyen vil også i kultur-entreprenørens rolle, kunne ses som arrangør – bl.a. når den igen rykker ind i “Revylution”, som platformen, hvor der eksperimenteres, samtidigt med, at der holdes fast i den fine 170 år gamle revyform. Scenen er ligesom sidste år placeret i passende skæve og intime rammer i “Anarkist Beer & Food Lab” på Royal Unibrew/Albani.

Gensyn med Berlin og Krogsgaard
Den lokale underholdningsinstitution har som arrangør valgt at lægge ud med at præsentere et par vidt forskellige shows. I dagene 22. og 23. september bydes på det musikalske turnéshow “Småt brændbart” med revyprofilerne Vicki Berlin og Rasmus Krogsgaard på slap line.
Alsidige Vicki Berlin har været et vellidt og populært navn i revyteltet, siden starten på Engen for fem år siden og hun er også med i den sjette udgave i 2022.
Rasmus Krogsgaard, som p.t. har succes i Nykøbing F. Revyen, er også et kendt ansigt på de fynske revyscener. Han var med i Rottefælden i 2013 og markerede sig i Lars Arvads vinterrevyer i 2014 og 2015. Året efter blev han Årets revyskuespiller.

Vinterrevyen genopstår i nyt regi
Apropos vinterrevy, så lykkedes det ikke Flemming Jensen at gennemføre sin og sommerrevyens ambitiøse Odense Vinterrevy-projekt, som den garvede revyrotte havde glædet sig “vildt meget til”, fordi, som han sagde; “revyen var lige så super god som det kuld sprudlende talenter, jeg i måneder havde  arbejdet med og som havde knoklet til det sidste”. Bare et par dage før premieren på Magasinet blev vinterrevyen aflyst på grund af den ultimative corona-nedlukning – det var den totale nedtur for alle parter.

Hvis alt går vel, så genoplives vinterrevyen efter seks års dvale, med premiere den 4. februar 2022. Omend nu i form af et nytænkende koncept.

“Publikum skal opleve talentfulde amatører instrueret og ledsaget af professionelle kræfter i en ny udviklende revyform – en talentudvikling kombineret med inspiration til revygenrens fortsatte fornyelse. Vinterrevyen fungerer allerede som rugekasse for fremtidens stjerner – og dem er der bestemt nogle stykker af”, fortæller kunstnerisk leder, forfatter og instruktør Flemming Jensen.

“Vi har mod på meget. Visionen er, at vi bliver et satirisk fællesskab for odenseanske kulturaktiviteter hen over hele året, fortæller Jani Lykke-Methmann, adm. direktør i Odense Sommerrevy. Foto: Anders Wiuff.

Hverken det ene eller det andet
Tilbage til “Revylution” og bryggeri-scenen.
“I showet “Småt brændbart” giver Vicki og Rasmus os et forrygende indblik i en ny forfriskende form for underholdning, som hverken er revy, stand-up eller musical – men derimod er helt sin egen genre, som er intet mindre end forrygende”, siger Lars Arvad-

Kosmonauter i kredsløb
Nærmest i hælene på “Småt brændbart”, sendes Kosmonauterne i kredsløb fra rampen i Albanigade – og er nærmest flyvende 25., 29. og 30. september samt 1. og 2. oktober – og et medlevende grinebidder-publikum inviteres på en rejse med impro-revyen.
Kosmonauterne lover tilmed, at lande sikkert igen. Men også, at ligesom i raket-branchen, sker der ikke altid det, som man tror vil ske.
Men kan man dyrke dét og på den måde skabe en helt igennem improviseret revy? Det får vi se.

Sommerrevyen vil med Lars Arvad i spidsen udfordre den Odense-baserede komikergruppe med Morten Givskud ved styrepinden. Givskud er iøvrigt også kendt som initiativtager med medvirkende til den landskendte stomp-gruppe Habengoods og idémand og instruktør – i den anden ende af kultur-skalaen – af de populære “Herregårdsspillene”.

Kosmonauterne omfatter ud over Givskud desuden Lars Udengaard (tryllekunstner m.m.), Sune Roholt (som har gået på “Improv Olympics” i Chicago og “Bad Dog Theater” i Toronto), Morten Kamuk (komiker, scenograf og designer) samt Susanne Billeskov (kunstnerisk leder af impro-skolen i København). Gruppen, som flere gange har været kåret som Danmarks bedste i teatersport- og impro, har eksisteret siden den for 17-18 år siden, nærmest som forsøg, optrådte på hedengangne Café Alibi i Vintapperstræde. Siden har Morten Givskud og kompagni udviklet det herligt skrupskøre koncept, som nu er landskendt.

På hat med sommerrevyen
Det hele foregår under én administrativ og kunstnerisk høj hat – Odense Sommerrevys.
Adm. direktør Jani Lykke-Methmann: “Vores klare ambition er, at vi i professionelt regi fortsætter udviklingen af vores satiriske univers, som skal strække sig over hele året. Ud over Revylution i efteråret og vinterrevyen i februar, så har vi også eksporteret sommerrevyen til Aalborg Hallen. Men bare rolig, sommerrevyen vender skam tilbage igen – den 5. maj 2022 slippes latteren atter løs på Engen i Odense”.

Related Posts

Den største tv-seriesucces i nyere tid “Badehotellet” vender tilbage med endnu en sæson- den niende...

“Husker, jeg kontaktede kursuslederen for at få lov til at ta’ hjem under dynen. Årsag:...

“Jeg har det helt fint med min alder og nej, tanken om at stoppe ligger mig fjernt”, siger Lasse...