By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

The Royal Danish Theatre Ballet School i Odense er traditionen tro tidligt på stikkerne for huske os på årets elevforestilling på Odense Rådhus (Rådhushallen) og også at det er jul om to en halv måned.  
Har det ikke lige været sommer?

Det er igen elevskolens kommunikationsansvarlige Lotte Frits Zeeberg som bringer os nyheden om, at dygtige elever fra den kongelige balletskole i dagene 10., 11. og 12. december opfører syv forestillinger. Alt imens der er juletrængsel lige uden for – i byens gader og stræder og på Flakhaven, hvor byens store juletræ funkler.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, som skolen i Jernbanegade også hedder, lader sig igen inspirere af H.C. Andersens ”Den lille pige med svovlstikkerne”, som gamle digter Andersen første gang blod trykke i 1845, netop som han var fyldt 40. Dog blev eventyret først udgivet som bog i 1848. Og den blev populær både herhjemme og syd for grænsen. Det er en på én gang smuk og grum historie – om et døende barns drømme og håb. Skolen lover allerede nu en overraskende og fortryllende forestilling.
Netop dette stærke eventyr er ofte benyttet som idegrundlag til en række teater- og musical-forestillinger samt tegne- og animationsfilm.

Små og store stjernefrø venter spændt

Fortolkes som dansefortælling
’”Eventyret fortolkes som en dansefortælling, hvor klassisk ballet og moderne dans eksploderer, når skønhed, forbandelse og forvandling strides. En lille piges modige kamp om retten til tænde lys i mørket”, forklarer Lotte Frits Zeeberg om forestillingen, der skabes i samarbejde mellem balletskolens elever og den gymnasiale dansegrunduddannelse DGU.

”Skolen er skudt godt efter corona og sommerferie, humøret er højt og ønsket om at lære endnu mere stråler ud af øjnene på hver en elev. Først når balleteleverne har opført årets rådhus-forestilling, så er det rigtig jul”, tilføjer Lotte Frits Zeeberg

Related Posts

Umiddelbart er der et stykke vej langt fra den lumre Omar Papa i den lumre herreloge Ørkenens...

Der er bud efter Stig Rossen – så meget, at han bogstaveligt talt er flyvende. Kalenderen bugner af...

Anders Gjellerup Koch deler sit travle liv op i tre kapitler. Familien, teatret og...

Leave a Reply