By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Hver eneste sæson har Odense Teater forestillinger på plakaten, som er relevante for Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet. Derfor udnytter vi dette sammentræf”, lyder det fra parterne som har indledt et tæt samarbejde, der bringer teater og studerende tættere sammen.

Som udgangspunkt beskæftiger de studerende på Det Humanistiske Fakultet, SDU, sig både med aktuelle problemstillinger og historiske begivenheder samt store klassikere og personligheder med kulturel betydning for landet. Det samme gør flere forestillinger på Odense Teater.

Derfor er der indledt et samarbejde, så teatrets forestillinger bliver en del af undervisningen på fakultetet. Samtidig får flere studerende kendskab til Odense Teater i almindelighed og scenekunsten i særdeleshed. Og det er vel i grunden hovedårsagen til dette usædvanlige samarbejde –  i højere grad at trække studerende “ind til byen” får at bruge og kende den 108 åer gamle kulturinstitution  i Jernbanegade.

– Samarbejdet giver de studerende mulighed for teater-oplevelser, de ellers ikke ville have fået. Især dem som er relevante for studierne, siger Simon Torp, dekan for Det Humanistiske Fakultet, som  var en del af den Taskforce Unge, som By- og Kulturudvalget nedsatte tidligere i år.

– Det  giver god mening, at vi taler sammen om at give de studerende kulturelle oplevelser, som tilmed har relevans for deres uddannelse. Samtidig får vi lejlighed for at præsentere dem for Odense Teater og vores mange andre  forestillinger og andre tilbud. Det fører forhåbentlig til, at de unge får lyst til at opleve mere teater, siger teaterdirektør for Odense Teater Jacob Schjødt.

Bliver introduceret til forestillingen
Denne håndsrækning omfatter også mulighed for at købe billetter til studerende og undervisere til reduceret pris, ligesom teatret tilbyder såkaldte introduktioner, hvor de studerende får lejlighed til at møde skuespillere og andre aktører som er en del af produktionen,

På sigt er formålet at styrke børn og unges trivsel og mentale sundhed gennem kunst og kultur, og taskforcen kom frem til fem anbefalinger – heriblandt et ”styrket samarbejde på tværs af kultur- og uddannelsesorganisationer og tilbud for unge”, som opfordrer til at lave meningsfyldte samarbejder til gavn for de unge og institutionerne”, som det formuleres i meddelelsen fra Odense Teaters chefkontor.

Aftalen mellem Odense Teater og Humanistisk Fakultet løber foreløbig frem til 30. juni 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Selvfølgelig kender du dét, at finde et papirbillede i bunken, hvor du husker situationen, men ikke...

“Jeg er Jacob Schjødt taknemmelig over, at han bad mig lave en anderledes Odense-komedie”,...

Da singer-songwriter Jan Olsen for et par år siden, efter en længere pause ovenpå en svær...

Leave a Reply