By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Odense Vinterrevy er aflyst.

Den nye udgave af “Vinterrevyen, nu med talent”, skulle være genopstået på Magasinet i januar 2022 med otte forestillinger. Det sker ikke.

Den garvede skuespiller, forfatter, idémager og instruktør Flemming Jensen, 73, havde revyen klar ned i detaljer, men corona-situationen kan den genopstandne vinterrevy ikke spille imod. Revyen skulle have være skæg og ballade med dans, musik og underfundige monologer og sange. Men endnu engang er der ikke så meget at grine af. For anden gang er vinterrevyen, som produceres af Odense Sommerevy, aflyst – og udsat til januar 2023.

Lige som for et år siden, bærer den galoperende udvikling i corona-smittede borgere, en stor del af årsagen.

Adm. direktør Jani Lykke Methmann fortæller om flere store og små udfordringer, der har hobet sig op.

Med blødende hjerte
“Det er med blødende hjerte, vi har taget den triste, men rigtige beslutning. Af ren og sker kærlighed til konceptet, udskyder vi revyen til et tidspunkt, hvor der må være plads til urpremiere på revykonceptet med en kombination af garvede revyfolk og professionelle amatører. Så mange bække små blev til en samlet lidt for stor udfordring”, slår Jani Lykke Methmann fast. Hun tilføjer, at efter halvandet år med corona-restriktioner har kultur- og underholdningsbranchen oplevet en kolossal opsparing af arrangementer. Og det går ud over publikumsinteressen og dermed billetsalget til flere events”.

“Da regeringen tvang og til at lukke kulturlivet ned i januar 2021, måtte også vi udskyde urpremieren på
Vinterrevyen til 2022. Alle talenterne og det kunstneriske hold er orienteret – og tager den herfra. Så nu må de unge mennesker igen skuffes. Det er vi voldsomt kede af”, siger den adm. direktør.

Der har også vist sig praktiske udfordringer med datoerne, bl.a. . fordi mange andre kulturaktiviteter jo er flyttet og vil bruge Magasinet. Der er som de fleste ved, kommet restriktioner i form af af coronapas-tjek, som i sig selv ikke er en stor udfordring at tjekke ved indgangen. Men det betyder, at folk i almindelighed bremser op med hensyn til køb af billetter.

Bange for billetsalget
Derfor siger vi helt åbent, at vi ikke længere tror, vi vil kunne sælge tilstrækkeligt med billetter – som revyen ville have fortjent. Enkeltvis kunne vi sagtens tackle enhver udfordring, men samlet set, så mener vi, at der med vores  udsættelse, er tale om rettidig omhu for hele konceptet. Om et år vil verden forhåbentlig være helt fri af corona og til den tid håber vi så, at omfanget af danskernes familiære, arbejdsmæssige og private arrangementer har fundet et naturligt leje”.
Publikum, som har købt billet, får direkte besked om, at de kan få pengene refunderet eller udstedt et gavekort, som kan bruges til “Sommerrevyen”, “Revylution” eller vinterrevyen 2022″, fortæller Jani Lykke Methmann.

De seks vinterrevyer med en perlerække af revystjerner blev fra 2009 til 2015 spillet på Magasinet – og det skulle vise sig, at være forløbere for Odense Sommerrevy.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

The Royal Danish Theatre Ballet School i Odense danser traditionen tro ind i Rådhushallen, hvor...

Da Lui Larsen en lun juli-dag for fire år siden besøgte sin ungdoms yndlingsby Paris, havde han...

Når det internationalt anerkendte film- og produktionsselskab Zentropa, som står bag flere...