By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Når Lars Arvad torsdag den 5. maj byder velkommen til sin sjette sommerrevy på Engen – så kan han også for sjette gang kundgøre “det hidtil bedste billetsalg – som tegner godt for sæsonen”.
Når der ikke tænkes i publikumsrestriktioner, så regner revyen med en kapacitet på 25.000 gæster hele sæsonen. 

Sommerrevyen er endnu en gang resultatet af et tæt samarbejde mellem tre skolekammerater fra Agedrup Skole.

Underholdnings-forretningen “Odense Sommerrevy” har kronisk vokseværk, som visualiseres på Bytoften i Langeskovs industrikvarter. Her er sommerrevy-ejerne Michelle og Lars Arvad sammen med Michael Eglin, som driver MIC Productions, i færd med at færdiggøre et udvidelsesprojekt af lager, værksted og kontorer, som triumviratet og deres fælles selskab MILA Ejendomme står bag.

Langeskov perfekt
“Vi er faldet til her på adressen med 18-20 minutters kørsel til Odense, og vi er utroligt glade for de perfekte udvidelsesmuligheder”, lyder det fra Michael Eglin, som i 11-12 år har drevet lyd- og lys-firmaet med fokus på underholdningsarrangementer som f.eks. koncerter og teatre, bl.a. på Magasinet samt gennem 10 år Nyborg Voldspil. Ellers gælder det først og fremmest sommerrevyens produktioner på Engen og den efterfølgende revy i Aalborg (Se rubrikken “Noget ved musikken) samt den anarkistiske Revylution og vinterrevyens nye version på Magasinet, som desværre er aflyst i januar.

“MIC Productions” omfatter en vognpark med to varevogne, en lastbil og en sættevogns-trailer – med plads til masser af moderne lyd- og lys-grej. Firmaet udlejer og leaser også teknik til arrangører.

Spærene på udvidelsen er rejst og konturerne kan anes. Selve udvidelsen omfatter 600 kvadratmeter, så det samlede indendørs areal bliver over 1400 kvadratmeter. Netop her har revy-domicilet har til huse de sidste fire år.

Eglin og Arvad deles om ejerskabet af byggeriet i Langeskov. “MIC Production” og “Arvad Invest” ejer hver 50 procent

Lars Arvad t.v. kalder 2022-holdet med Lone Rødbroe, Henrik Koefoed, Vicki Berlin og Thomas Mørk og Lars Arvad “fantastisk. masser af erfaring, spændvidde, musik og komisk talent”.

Barndomsvenner
Samarbejdet mellem barndomsvennerne Michael Eglin og Lars Arvad begyndte bogstaveligt talt i skolegården på Agedrup Skole. Det var dér, drengene fra udkant-Odense første gang talte om at lave noget sjovt sammen. Den ene kunne noget med teknik, den under kunne underholde.

Mens Lars og Michael gik i parallelklasse på Agedrup Skole, så gik Michelle, som Lars havde et godt øje til, to klassetrin over drengene.

Mange år senere blev Michelle til fru Arvad og medindehaver af revy-virksomheden. I dag er Michelle og Lars forælder til tre drenge, der som moren en særdeles i Fjordager-miljøet – både bag og på scenen.

“Det var som om, vi fandt melodien, mens vi var aktive på i Fjordager – for over 30 år siden”, fortæller Michael Eglin, som er uddannet kommunikationselektriker ved Siemens. “Efter Fjordager gik flere unge fra egnen sammen om at lave en revy i et telt på det grønne område bag butikscentret i Bullerup. Her var vi også med. Samtidigt med at Lars uddannede sig til skuespiller i Aarhus.

Kultur-eliten rystede på hovedet  
Efter 5-6 lærerige år på Aarhus Teater vendte Arvad tilbage til Fyn med en plan i inderlommen. Han ville skabe en professionel revy hjemme i Odense. Et opsigtsvækkende idé, som fik kultur-eliten til at ryste opgivende på hovedet. Det var unge Arvad ligeglad med.

I 2009 spillede han ud med Odense Vinterrevy på Magasinet med garvede navne på plakaten. Selvfølgelig med skolekammeraten Michael som lyd- og lysmester. Det viste sig, at revyen som kørte til og med 2015, var springbræt til noget endnu større. Lars Arvad satsede hele butikken og skabte Odense Sommerrevy, som i dag er en af landets største. Lige nu er forberedelserne til den sjette revy i fuld gang.

Michael Eglin: “Revyen er ikke kun et arbejde, det er mere en livsstil”

Michael Eglin og Lars Arvad fastslår samstemmende, at selv om de er rigtig gode venner og “har kendt hinanden altid”, så slækker de arbejdsmæssigt ikke på engagementet. Snarere tværtimod. De stiller store krav til hinanden og begge er ærekær, hvilket de betragter som en styrke.

Fem måneders revyarbejde
Michael Eglin har det ovenud fint med sin fysisk tilbagetrukne rolle, når han nærmest gemt oppe bag den store mikserpult i mørket, med rutineret overblik styrer mekanikken i hele teltet.

“Jeg er vildt stolt over, at have været med i revy-processen lige fra starten – i skolegården. Det er et fantastisk miljø, at arbejde i. For mig som teknikernørd er det utroligt inspirerende, at være en del af et sammentømret personale, og på den måde at følge den  positive udvikling på tætteste hold og ikke mindst at få lov til selv at idéudvikle og tage beslutninger”.

Blandt lyd- og lys-firmaets mange projekter i løbet af året, er sommerrevyen den største opgave.
“Revyen afvikles over syv uger med publikum – og inklusiv opstilling, forberedelser, prøver og forestillinger samt op- og nedtagning tager arbejdet over fem måneder”. 

Torsdag den 5. maj slippes latteren løs på Engen.

 

Related Posts

“Vemodigt, ja, men det eneste rigtige”, lød det fra bassisten Ole Beldgaard Larsen efter Odense...

Efter UngOdenses succesrige opsætning af “The Blues Brothers” kaldte instruktøren Carsten Friis to 25...

“Jubelåret kunne altså godt være begyndt lidt bedre”. Dansk revys nestor Jan Schou, 69, funderer og...

Leave a Reply