By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Rygterne kan forstumme. Den tidligere revydirektør Pia Ullehus åbner om kort tid Fyns første restaurant med syngende tjenere. Hun rykker ind i den ikoniske bygning, hvor “Den Grimme Ælling” havde til huse siden 1957.  Nu er “Den Grimme Ælling” død og borte. I stedet lancerer hun diner– og underholdnings-restauranten, “Pias Stardust Restaurant”, med et koncept efter amerikansk forbillede.

På spørgsmålet om, hvornår restauranten åbner, svarer Pia Ullehus, restauratør og ejer, kækt, at det gør den til den første.
“Til den første – hvad?”.
“Nå ja, jeg håber det bliver allerede første juni”.
” Jeg og mit fantastiske personale kan ikke vente med komme igang. Selv om det ude fra måske ikke ser sådan ud, så holder håndværkerne arbejdsplanen. De knokler med en omfattende renovering af det gamle hus. Med ny facade og nyt interiør i to etager – med tre nye barer, et stort selskabslokale, flere mindre lokaler, selve restauranten og så en stærkt moderniseret terrasse, som får plads til 50-60 spisende gæster, som vil kunne glæde sig over udsigten til H.C. Andersen Museet samt Carl Nielsen Kvarteret og de forbikørende letbanetog.

Interiør som borde, stole og lamper er spritnyt. Der er nymalet overtalt, opsat ikke færre end 145 spots og lagt nye gulve. Stilen og atmosfæren er retro, ligesom på Manhattan”.

I begyndelsen af juni
“Men, okay, så siger vi i begyndelsen af juni. Mere præcist kan jeg ikke sige det lige nu”, bemærker restauratør og ejer Pia Ullehus, der i september sidste år overraskede alt og alle, da hun sagde farvel til hjertebarnet “Rottefælde-revyen” i Svendborg, som hun havde stået i spidsen for i 25 år.

Pia Ullehus i Danmarks mindste chefkontor oppe under taget, men det har sjæl og emmer af hygge.

Derfor gik Pia Ullehus på udkik efter en egnet lokalitet i Odense, hvor hun er født og opvokset – og altid har boet.
“Jeg lagde mærke til, at “Den Grimme Ælling” ikke genåbnede efter corona-lukningen og så forhørte jeg mig hos ejeren, Bo Klewe, som ikke havde fremtidsplaner med sin historiske bindingsværks-ejendom, der stammer tilbage fra 1907. Derefter indgik de en aftale”.

Jeg spurgte Pjuske
Pia Ullehus virker i topform, da hun smilende viser rundt i sit nye univers, hvor man aner stjernestøv i husets kringelkroge. Restauratørens tro følgesvend Pjuske render hjemmevant rundt i gemakkerne – også på trediesalen under loftet, hvor restauratøren residerer i, hvad hun kalder Danmarks mindste chefkontor.
“Til gengæld er der masser af sjæl og hygge her oppe under taget og det var i lokalet inde ved siden af de mange optagelsesprøver blev gennemført”.

Under rundvisningen dukker den nyansatte køkkenchef Casper Larsen op for at få nogle detaljer om køkken-interiøret på plads.
Han når lige at fortælle, at han er stolt alsing, uddannet på Dyvig Badehotel og på hotel ved Toulouse i det sydvestlige Frankrig, og at han brænder for at komme igang.
“Jeg er ved at kreere spisekortet med “nye nordiske retter og skandinaviske råvarer” samt at vælge et solidt udvalg af kvalitets-smørrebrød til frokosten – men også weekendens familievenlige brunch, hvor repertoiret kan være Disney-sange. Spisekortet vil typisk omfatte fire forretter, seks hovedretter og fire desserter, og priserne på et niveau, hvor alle kan være med”, når Casper Larsen at fortælle inden han forsvinder ud i køkkenregionen.

Åbner mens andre kæmper for livet
Den eksklusive rundvisning fortsætter med Pjuske løbende mellem benene: “Det kan måske lyde mærkeligt, men under aftenluftningen, som altid foregik her i kvarteret, da spurgte jeg tit Pjuske, hvad hun mente, hvis mor åbner restaurant lige her. Og da nikkede hun bekræftende. Tror jeg nok”, griner Pia Ullehus, som sammen med hunden har privat domicil et par hundrede meter længere henne ad stenbroen.

Restauratøren ser frem til, at terrassen med plads til 50-60 gæster og tilhørende bar og dertil udsigt til HCA Museet og Carl Nielsen Kvarteret bliver meget attraktiv i årets lune måneder. Foto: John Borgkilde.

Mens andre spise-restauranter i Odense kæmper for livet og nogle endda drejer nøglen om, så springer Pia Ullehus ud i sit livs store satsning.
“Det skulle være nu eller aldrig, men jeg er meget bevidst om situationen i branchen og jeg ved det bliver benhårdt”, siger den tidligere revy-dronning, som vil markere sig i fødebyens eventyrkvarter med en restauranttype, der nok vil vække opsigt.

“Jeg gør det her, fordi jeg vil ikke ligne andre i denne by. Til gengæld vil vi med “Pias Stardust Restaurant” vise, at vi både vil og kan. Vision er, at fynboer og byens gæster fortjener en anderledes oplevelse.”, lyder det fra Pia Ullehus som tilføjer, at hun de senere år har mærket, at tiden var ved at være inde til at få ny luft under vingerne og til at prøve noget nyt. Revyen var et overstået kapitel og så vil hun udfordre tanken om, at skabe noget med eksklusiv gastronomi samt show og underholdning – og en fantastisk service”.

Den amerikanske drøm
Pia Ullehus har besøgt New York to gange. Første gang i 2011 sammen med sønnen Rasmus og anden gang, to år senere med datteren Diana. Begge gange besøgte hun “Ellen’s Stardust Diner” i teaterdistriktet Broadway på Manhattan. Og begge gange blev hun begejstret.

“Folk stod i lange køer ned ad 51st Street og inden for var der en forrygende 1950’er-tema-stemning. Vi fik en skøn menu af amerikanske klassikere og så husker jeg de vildt dygtige syngende tjenere. Sikke’ show. Vi fik hele pakken serveret begge gange, hvor vi sagde til hinanden, at sådan en restaurant, skal vi da åbne hjemme i Odense”.

Lige siden har den indre drøm om “Pias Stardust Restaurant” rumsteret i kroppen på Pia Ullehus. En New Yorker-drøm som nu bliver til virkelighed.

Sådan ser der ud en ganske almindelig aften på Ellens Stardust Diner på Manhattan, New York.

Rutineret kunstnerisk leder
Ingen “Pias Stardust Restaurant” uden syngende tjenere, som kan deres kram – altså servere, synge og performance.
“Jeg har ansat Morten Daugaard som kunstnerisk leder, sanger og tjener de første tre måneder. Han er et scoop, jeg er meget stolt over”.

“Morten, der er odenseaner, er en kapacitet, som virkelig kan sit kram, og virkelig lære fra sig. Han har netop spillet en fremtrædende rolle som drag i musical-succesen “Kinky Boots” på Det nye Teater ligesom han har været engageret på teatre i Tyskland og Østrig”.
“Når han har skubbet konceptet igang hos mig, så skal han medvirke i musical-klassikeren over alle “West Side Story”‘s opsætning på Det Kongelige Teater”.

De optrædende i “Pias Stardust…”, som har alderen og som udviser motivationen, vil få stillet en tjeneruddannelse i udsigt. I det hele taget, så har de syngende tjenere meget høj prioritet. Publikum skal ikke skuffes”.

“Vi havde ikke færre end 36 unge talenter gennem to auditions på hver fire timer. Flere af dem havde relationer til teater- og musical-miljøet. De var super dygtige og ville virkelig det her”, lød det fra Morten Daugaard, der styrede prøverne begge dage. Den ene dag blev han suppleret af den erfarne koreograf Line Friis, som også var med til at se, lytte og vurdere.

Tilbage til køkkenet, som får åben fra klokken 12 frokost til 21 – men restauranten og de tre barer har længere åbent – dagligt.

“Jeg vil bevæge mig rundt i stjernestøvet, så meget jeg kan. Jeg tager også mod gæsterne og forsøger at bevare overblikket. Det bliver vildt”.

 

 

Related Posts

Jan Olsen arbejder konstant med nye sange og udsender nyt album Da singer-songwriter Jan Olsen...

   

Alle tilladelser er hjemme og bestyrelsen har godkendt budgettet, så nu ligger det fast, at “Fame...

Leave a Reply