By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Når man ta’r sig sammen til at slukke mobilen og lade tanker om krig og fred, stress og jag blive uden for hegnet, så meldes der klar bane til at gå på opdagelse i fortidens stille ro.

Fotos: John Borgkilde

Ind og ud mellem husmandssteder, stalde og bondegårde, ad stier og græsgange gennem frodige prydhaver, ud på markerne, hvor heste og køer græsser – og så finde fodfæste på de brostensbelagte gårdspladser, hvor stokroser langs bindingsværket skaber en idyl og lise for sjælen.

Hist, hvor vejen slår en bugt, ligger der en bondegård…  og Dannebrog blafrer så smukt og minder os i den stille stund, om at nyde den mentale skønhed ved nuet – og historien. Ved at være her.

“Lad fortiden inspirere dig til fremtiden!” står der at læse på et skilt ved indgangen til Den Fynske Landsby – få, men velvalgte ord i en tid, hvor frilandsmuseet vælger at følge det moderne samfunds fokus på bæredygtighed i hverdagen…
En underfundig kontrast, som tager udgangspunkt i fortidens erfaringer med at leve bæredygtigt – i pagt med naturen.

Vel vidende at vor tids største udfordring i samfundet netop er klima og bæredygtighed, gør ikke vandringen udi en svunden tids oase mindre interessant. At man tilmed får selskab af en kælen Miss Landsby og dens mange venner, af nyfriserede heste, gryntende grise, buhende køer og stolte får med fårebørn samt selvfølgelig diverse  geder, høns, kaniner, der hører sign til i bøndernes univers – og ænder og skræppende gæs i landsbyens gadekær, ja så er det svært ikke at være glad i låget, lade skuldrene falde på plads – og nyde oasens stilhed. Det gjorde jeg heldigvis i et par kvalitets-timer i begyndelsen af juni 2022.

Lige midt i Danmarks tredjestørste by.

 

Related Posts

Henrik Lykkegaard glæder sig, efter 22 somre på Dyrehavsbakken, til at få fynsk sommerluft under...

FRA TINDERBOX TIL DEN GRØNNE Theresa Ann Fallesen, alias rapperen Tessa Det kan godt være, at...

Straks man træder ind i restauranten, modtages man af tjenere med smil, glimt i øjet og...

Leave a Reply