By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Henrik Lykkegaard glæder sig, efter 22 somre på Dyrehavsbakken, til at få fynsk sommerluft under vingerne.

“Jeg er nærmest super stolt over dette scoop, som måske det største i min karriere som revydirektør. Med andre ord, så er det lykken, at have Lykkegaard med i ’23”, lyder det mere en d tilfreds fra Lars Arvad, 42, efter han havde engagementet Henrik Lykkegaard, 57,  superstar i dansk revy. Efter godt en snes somre i Cirkusrevyen har han valgt Odense Sommerrevy”.

“Henrik har fortalt mig, at han ganske enkelt trænger til en selvvalgt pause fra teltet på Dyrehavsbakken, derfor er vi super glade for, at vi så kan byde ham velkommen i vores telt i Fruens Bøge – i hjertet af Odense”.

Lykkegaard er i fuld gang med sin 22. cirkusrevy, som nyder endnu en stor anmelder- og publikumssucces. År ét efter Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard”, fortæller Lars Arvad.

Enhver kunstner på højt niveau rammer et punkt, hvor han eller hun trænger til ny luft under vingerne, for at bruge et typisk Kim Larsen-udtryk. Erfarne Henrik Lykkegaard føler sig overbevist om, at han har godt af den friske fynske sommerluft.

Heller ikke adm. direktør Jani Lykke Methmann kan skjule sin begejstring over engagementet. Hun siger at med så erfaren en kapacitet på holdet, åbner der sig helt nye kunstneriske muligheder for vores revy. Og vi må ikke glemme at han også skriver fremragende tekster. Dem glæder vi os til at nyde godt af.

Ny spændende ansigt
Tom Jensen er endnu et nyt ansigt, der lige som Lykkegaard, for første gang skal optræde på en fynsk revyscene. Fælles for dem begge er, at de har været engageret på Det Kongelige Teater, så de kan det fundamentale i teaterkunsten. De kender også den folkelige revy til fingerspidserne – og de er med Lars Arvads ord, “klar til at idéudvikle revygenren hus os”.
“Jeg har i flere år haft Tom på ønskelisten. Han kan så meget på en revyscene. Men han har været optaget af andre opgaver. Tom er endnu ikke så kendt på Fyn, men det skal vi nok sørge for, han bliver”, lover revydirektøren.

Dobbeltrolle
Alsidige Tom Jensen skal fungere som både skuespiller og revyens instruktør. Han har instrueret flere revyer, senest i Hjørring. I det hele taget, så har Tom Jensen revyerfaring fra Hjørring i nord til Sønderborg i syd og Tivoli i øst. Han betegnes også som en “rigtig god sanger” ligesom han evner at kombinere folkelig humor med det skæve og satiriske. Og det er jo dét revyen vil.

Tom Jensen, uddannet fra Statens Teaterskole, blev i 1995 ansat ved Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede i “Arcadien”, “Tjener for to herrer” og klassikeren “Elverhøj”. Han har desuden været på Gladsaxe Teater, Betty Nansen og Det Ny Teater, ligesom han har været med i adskillige radiospil, med i elleve spillefilm og i fire tv-spil. Altså en alsidig herre, der nu står foran sin debut i Odense.

Tilbage til Henrik Lykkegaard, som ud over være landskendt for reklameindslaget “Boller fra Kohberg”, der slutter med ordene “Hva’ ska’ jeg si’? Boller fra Kohberg”…  men også for sin mindre synlige men ikke ubetydelige rolle, som “ham inde i Bamse” – fra “Bamse og Kylling”. Og så er han kendt og elsket for sit herlige gummiansigt, sit uafladelige skælmske smil og ikke mindst som dansk revys ypperste parodist.


Den vigtige rolle
Bag kulissen spiller Jani Lykke Methmann revyens allervigtigste rolle, som dybt engageret administrerende direktør. Der tages ingen beslutninger i revy-butikken, hvor hun ikke er med til at trække i de administrative og økonomiske tråde. Hun står for den overordnede ledelse af hele virksomheden, herunder aftaler med sponsorer og leverandører, organisationsudvikling, godkendelser, udvikling af nye koncepter og meget andet.

Jani Lykke Methmann står for den overordnede ledelse af virksomheden, herunder aftaler med sponsorer, leverandører, organisationsudvikling, godkendelser, udvikling af nye koncepter og meget andet.

Jani Lykke Methmann har siden 2016 været en del af Odense Sommerrevy og i begyndelsen af 2020 overtog hun posten som administrerende direktør. Hun lægger ikke skjul på sin fascination af den professionelle revy i al almindelighed, og sommerrevyen i særdeleshed. Hun fremhæver revyen, med Danmarks smukkeste placering og hyggelige rammer, den inspirerende stemning og ikke mindst en serviceminded kultur, der skal møde gæsterne. Revyen er unik i dansk kulturliv, mener Jani Lykke Methmann, som ud over at være revyens adm. direktør også arbejder som direktør i Revy Danmark, organisationen som samler landets 22 professionelle revyteatre. Hun har tidligere været direktør i Væksthus Syddanmark og direktør for Brancheorganisationen Arbejdsgiverne.”Jani er fantastisk – som menneske og kompetent kollega”, fastslår Lars Arvad, som er bestyrelsesformand i såvel Odense Sommerrevy som i Revy Danmark. “Janis ukuelige indsats på de indre linjer, skaber rum til mig som skuespiller og kunstnerisk direktør, så jeg kan koncentrere mig om det der skal ske på scenen”,  lyder det fra Lars Arvad, som altså er mere end i fuld gang med 2023-sæsonen. Der er ikke en gang 300 dage til den røde løber igen rulles ud på Engen. Inden da tager 2022-holdet nord på for at opføre tre forestillinger i Aalborg Hallen i september – og i oktober spiller den travle revy-butik ud med en ny gang “Revylution” på Anarkist Food Lab – på bryggeriet Albani, hvor Lars Arvad og Kim Brandt eksperimenterer med revygenrens uanede muligheder.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Når man ta’r sig sammen til at slukke mobilen og lade tanker om krig og fred, stress og jag blive...

FRA TINDERBOX TIL DEN GRØNNE Theresa Ann Fallesen, alias rapperen Tessa Det kan godt være, at...

Straks man træder ind i restauranten, modtages man af tjenere med smil, glimt i øjet og...

Leave a Reply