By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

SYMFONIORKESTRET MED ANNE LINNET, GITHA NØRBY OG TIM CHRISTENSEN
Kærligheden er det smukke tema, når Odense Symfoniorkester spiller op til en usædvanlig koncert mandag 22. august i Odense Koncerthus – som samtidigt er H.C. Andersen Festivals storslåede åbingskoncert .

Sommerevyens makkerpar Thomas Mørk og Lars Arvad er aftenens værter.

Usædvanlig fordi byens eget symfoniorkester akkompagnerer en fin lille perlerække af landets ypperste pop- og rock-artister, som i denne sommer har været eller ér på vej ud på landets festivaler. Nemlig populære navne Anne Linnet, Tim Christensen, Pernille Rosendahl, Hjalmar og Barbara Moleko som med hver sine vidt forskellige sange hylder kærligheden.
Festivals kan ikke begynde smukkere.
Koncerten bindes sammen som smuk og farverig buket af nyt og gammelt, det vi kender og det vi ikke nikker genkendende til samt det mere fortællende og fejrende.
Alle sangene handler altså om det på én gang vidunderlige og svære i kærligheden – og ikke mindst til relationen mellem mennesker – i al almindelighed.
Koncerten sender også, personificeret Ghita Nørby, en smuk lille hilsen til byens stolte søn, H.C. Andersen, idet den store skuespiller læser uddrag af eventyret Klods Hans – iøvrigt akkompagneret af fløjtenisten Michala Petri. De har optrådt sammen i mange år med et af H.C. Andersens eventyr som tema.
Et spændende og ambitiøst arrangement, hvor den eventyrlige buket af indslag bindes sammen med et humoristisk bånd af aftenens værter Lars Arvad og Thomas Mørk, kendt som sommerrevyens populære og nærmest uadskillige makkerpar gennem otte succesrige år.

Festivals-bukettensom billedemosaik med aftenens stjernesolister.

 

SARA GADBORG “DYSTER” MED SINE FORÆLDRES HOLDKAMMERATER FRA SKOLEN OM PRESTIGEFYLDT TITEL
“Jeg er super glad og dybt beæret over nomineringen, endda efter mit livs første rigtige revy” fortæller Sara Gadborg og tilføjer, at “jeg ovenikøbet er nomineret i selskab (læs: hård kamp, red.) med to fantastiske menensker og kolleger Bente Eskesen og Jan Schou, der, ret sjovt, gik på hold med mine forældre, Keld Høegh og Anna Gadborg på skuespillerskolen i Odense. Det er da ret cool”, skriver Sara Gadborg på på sin Facebook-profil. Selv er hun uddannet på Det Danske Musical Akademi i 2005. Dog huskes hun for en fremragende præstation ved den seneste Revylution på Albani.

I det hele taget, er Fyn fornemt med i opløbet om flere hædrende titler ved RevyDanmarks årlige show, søndag den 28. august i Cirkusrevyen. Et show som tv-transmitteres. Sara Gadborg har, har bl.a. takket være sit komiske talent og forrygende sangstemme, scoret adskillige buketter anmelder-roser for præstationen i Ganløse Revyen.
Ud over, at revyen er nomineret til årets bedste i landet, så er revydebutanten fra Bolbro også nomineret til den prestigefyldte titel som Årets Revykunstner. Det samme er, som nævnt, den noget mere revyerfarne Jan Schou for sin tankevækkende monolog i årets Rottefælderevy – skrevet af Leif Maibom, som iøvrigt også er med i opløbet om Årets Revyforfatter. Jan Schou blev i 1980 kåret som årets revyfund, efter en sommer i Cirkusrevyen. I 2008 blev Jan Schou kåret som “Årets Revykunstner”. “Jeg har været nomineret nogle gange, og jeg må indrømme at jeg hver gang, har været meget stolt og glad. Det er jo branchens egne “udsendte”, som ser med kræsne øjne på alle landets 22 revyer”. Odense Sommerrevys kapelmester og komponist Morten Wedendahl er nomineret til Årets Revykomponist.

 

17.000 HYGGEDE SIG MED HYRDINDEN OG SKORSTENSFEJEREN
Formanden for H.C. Festspillenes bestyrelse Rune Kalleager fortæller, at publikumstallet til årets festlige ”Hyrdinden og Skorstensfejeren”-forestillinger har været 17.000. Ikke helt som håbet.

Odenses skønneste kultur-oase

Nu retter foreningen det kunstnertiske blik mod næste projekt, som er “Folk og røvere i Kardemomme By” – på Magasinet. Den skønne forestilling er skrevet frit efter norske Thorbjørn Egners legendariske børnebog fra 1955. Og har tidligere været en succes samme sted og i samme regi.
Familieforestillingen har premiere den 12. januar 2023. Tilmelding til audition på Teaterskolen Toppen lørdag 28. august er i fuld gang – se her  www.hcandersenfestspillene.dk.

Ingen forestilling uden frivillige bag scenen. Det gælder også her, hvor der er plads til modne syersker, som vil være med i et kreativt kostume-team eller håndværkere, der kan hjælpe med bygning af de klassiske kulisser.
Send en mail@hcandersenfestspillene.dk og hør mere om at være frivillig i H.C. Andersen Festspillene.

 

1,7 MIO. HAR KLAPPET I FÆLDEN – SIDEN ÅBINGEN I 1881
Lørdag slutter ægteparret Mikkel Schrøders og Christine Astrids første sæson som ejere af Rottefælderevyen, som ifølge historiebøgerne så dagens lys i 1881 – i Caroline Amalie Lunden.

Dermed er det verdens ældste revyteater. Schrøder fortæller på ”falderebet”, at fælden dagligt har haft 43 medarbejde, for at give gæsterne en god oplevelse. ”Men, tilføjer han, ”vi arbejder med revy året rundt.

Kort efter premieren begynder vi på næste års revy på Svendborg Teater. I øvrigt fik Mikkel Schrøder sin uofficielle Rottefælde-debut, da han som 11 årig stod på en ølkasse og hjalp til i baren, mens hans far Peter Schrøder var på scenen. Rottefælden klappede for 137. gang og 1,7 millioner gæster har klappet lystigt siden åningen.

Christine Astrid (foto. th) var vild med at optræde, allerede da hun som 11 årig spillede teater hjemme Højme. Her mødte hun Carsten Friis, lærer og instruktør, der husker sin elev som talentfuld.

“Christine var selvskreven til alle musicals i ungdomsskolens 8. klasse og opefter”, fortæller Carsten Friis til bloggen.

“Hun ville det hele på scenen. Hun var dybt engageret, når hun skulle lære noget om drama og hun var med på holdene, som opførte de store musicals “på Magasinet inde i Odense”. Vore veje skiltes – som de gør mellem lærer og elever, fortæller Carsten Friis.
Helt tilfældigt mødtes læremesteren og mønstereleven i 2014, som skuespiller og personinstruktør i musicalklassikeren ”Grease” i Københavns Tivoli. Nyt par år senere mødtes de i Rottefælden – også helt tilfældigt. Dét samspil har varet lige siden.

JAN OLSEN TRIO HOS PUSHEREN
Sangeren, musikeren og sangskriveren JAN OLSEN giver fredag 19. august minikoncert i den hyggelige og velassorterede vinylbutik “RecordPusher” i Overgade.
I løbet af 30-40 minutter præsenterer Olsen med den karismatiske sangstemme dugfriske numre fra sit anmelderroste album “Spirit Chant!.
“Musikken vil veksle med korte, humoristisk vinklede anekdoter om sangene og deres tilblivelse”, fortæller Jan Olsen som har Peter Sund, guitar og vokal og Trine Lunau, vokal, percussion og keyboards med på Fyns mindste musikscene. Sund og Lunau har netop arrangeret og stået for afviklingen af den unikke “Davinde Festival”.
“Er vejret med os, og det er ikke usansynligt fortæller vejrguderne, så rykkes koncerten udendørs. Albummet inderholder ifølge anmelderne både råstyrke, ømhed og drømmen om nye eventyr.
Flere anmeldere skriver at Jan Olsen har en af den slags besnærende … upolerede og samtidig følsomme stemmer, som der er alt for få af herhjemme …
S
amtidig formår produceren Peter Sund, der også er noteret som sangskriver sammen med Jan Olsen og Susanne Ove, i den grad at skabe en lækker og stemningsmættet sound, med masser af sammenhængskraft .

OUTLANDISH I NY UDGAVE

Outlandish har kreeret spritny musik, arrangeret ny tourné og indspillet ny single, som agerer forløber for det længe ventede album,der er ude i september. Bandet lander på Magasinet i Odense fredag den 7. oktober. Duo’en Waqas og Lenny (billedet th.) og det veltrimmede band, som d’herrer har spillet med i en halv snes år, er med ved Odense-koncerten, hvor de serverer en blanding af de store hits og ny musik, heriblandt Aicha, Guantanamo, Walou, I Only Ask Of God, Callin’ U, Look Into My Eyes, Warrior/Worrier, og ikke mindst det nye hit “Might Not Be Right”.

 

FRA SVENDBORG TIL SMILETS BY  – MED HELT NY REVY
Når værts- og ægteparret Christine Astrid og Mikkel Schrøder lørdag 13. august lukker og slukker for første sæson som “Svendborg Sommerrevy Rottefælden”-ejere, så ser de ikke kun frem til næste sæson på Svendborg Teater. Nu gælder det “Aarhus Revyen”.

Aarhus-holdet

“Fra 29. marts til 6. maj sætter vi en ny revy op på Herman’s i Tivoli Friheden. Et forrygende revyshow med et helt andet udtryk end i fælden”, fortæller Mikkel Schrøder, som glæder sig “helt vild meget til udfordringen”. “Vi er stolte over, at vi har fået den unikke mulighed og så er det selvfølge-lig op til os, at åbne jydernes øjne og ører. Jeg præsenterer et kanonhold med  Szhirley, den underskønne sangerinde, bl.a. kendt fra musicals som “Elsk mig i nat” og “We Will Rock You” og som vil afsløre nye sider af sit alsidige talent. Bl.a. sit komiske talent. Også Henrik Koefoed er klar til at få Aarhsu til at smile. Han var senest med i Odense Sommerrevy. Så er der det store revyfund Carsten Svendsen, som er uddannet på teaterskolen i Odense  – og sidst, men ikke mindst Christine Astrid og Mikkel Schrøder. Instruktør er Birgitte Næss-Schmidt, som bl.a. iscenesatte “Årets Reumert” på Odeon samt fældens faste kapelmester Jens Krøyer.

 

DET GÅR RUNDT OP OG NED FOR ANDRÈANNE 
For den spanske artist Andréanne Thiboutot er en hulahopring ikke bare en hulahopring, sådan én man placerer et sted på maven og så vrikker med mave og rumpe – og lader ringen dreje rundt 50-60 gange. Eller bare én gang,

Ekvilibrisme – HCA Festivals spanske indslag

Andréanne skaber nye former og fortællinger når hun optræder som kunstneren Hoopelaï  og  får publikum til at bruge fantasien. Med elegance ekvilibrisme præsenterer hun atletiske bevægelser, som får hulahopringene til at farer rundt i alle retninger. Hun fortæller, at hendes performance er inspireret af en humoristisk formel, den som cirkuskunst bygger på. Hoopelaï er ikke bleg for at inddrage festivalgæster, som har lyst til at lege med i gade-forestillingen – hun er en af de flere hundrede optrædende under H.C. Andersen Festivals, der sætter Odense på den anden ende fra 21. til 28. august. Showet er gratis. Tjek festivals programmet, når du vil vide mere om  Andréanne Thiboutot, som iøvrigt fortæller, at hun glæder sig “til at opdage Odense by og møde det fynske publikum, ligesom hun er nysgerrig efter, at se hvordan H.C. Andersens verdensberømte eventyr kommer til udtryk under den multi-kulturelle byfest.

 

AD ØSTERGAARDS ALLÉ…. TIL ØSTERGAARDS ZIRKUS

Søren Østergaards Zirkus Nemo runder traditionen tro sin turné af i Odense – teltet skal 31. august il 11. september stå på plænen foran Dyrskuepladsens hovedindgang, og minsandten om ikke det bilkørende publikum rådes til at køre ad Østergårds Allé for at komme frem til Østergaards telt, hvor 72 årige Tommy Kenter er gæstestjerne .
KENDTE NAVNE DER GIK I FÆLDEN OG REVY-DEBUTEREDE

Unge forventningsfulde talenter anno 1972 – fra årets revyprogram.

Rottefælden i Svendborg har ry for at skabe stjerner. Fælden er springbræt til noget støre.
Her er samlet en lille, men farverig buket stjerner, som revydebuterede på Sydfyn. Ib Schønberg (1928), Lisbet Dahl (1972) og Arne Lundemann (1972)  Ole Ernst (1973), Jess Ingerslev (1973), Jan Schou (1977), Flemming Jensen (1979), Karen Lise Mynster (1979), Søren Østergaard (1980)  Peter Schrøder (1986), og Silas Holst (2014). De har  alle revydebuteret  i Rottefælden. 

 

 

ROCK NALLE HAR FÅET SIT EGET MUSEUM

Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at der skulle åbne et permanent Rock Nalle-museum. Det er jo helt vildt. Nu må jeg være rigtig gammel, når jeg ligefrem er kommet på museum”. siger den 79 årige oldtimer, der nu er så syg af bl.a. KOL at han har valgt at stoppe sin koncert-virksomhed – som han startede sidst i 50øerne. “Jeg er overrasket og stolt, gu’ er jeg så”, siger Rock Nalle, alias Roland Lyhr Sørensen om det nye museum, som samleren Stefan Broberg Hansen uden støtte fra andre end Nalle selv, har åbnet. “Rock’n’Roll & Blues by Rock Nalle” kalder han det og det ligger downtown i Høve på Sjælland. I et rum står en B&O-radio fra 1950’erne, der minder Nalle om den radio, som satte det hele i gang på drengeværelset. “Alle os gamle startede jo med høre musik på Radio Luxembourg. På sådan en radio med skala, hørte jeg Little Richard, Jerry Lee Lewis, Fats Domino og Elvis Presley første gang. “Så stillede vi ind på “båndet”, den skulle have et slag, så var den der”, husker Nalle. Lyden fra Radio Luxembourg var lidt ustabil at fange på grund af forstyrrelser fra andre stationer. Husker at da gutterne hørte Radio Luxembourg, åbnede der sig en helt ny verden fort os.” siger veteranen.

Related Posts

   

Alle tilladelser er hjemme og bestyrelsen har godkendt budgettet, så nu ligger det fast, at “Fame...

Det er forrygende, fejende flot og kræs for øjne og ører, når en halv snes langbenede rævepiger i...