By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Revyskuespiller Vicky Berlin er nu også filmskuespiller. 

Som skuespiller kan Vicky Berlin mere og andet end at spille revy. Det beviser hun i den aktuelle film ”Triangle of Sadness”, hvor Vicki Berlin spiller chefstewarden Paula – og det gør hun så overbevisende, at det ligner flere store opgaver på det hvide lærred.

Selv er hun overrasket over, hvor meget hun er med. Til BT siger hun bl.a. at ”nogle af de andre roller er klippet ned og det kunne lige så godt have været mig, så jeg blev meget glad for at se den færdige film, hvor instruktøren Ruben Østlund har brugt meget. Det er jeg faktisk virkelig helt på røven over”, fortæller Vicki Berlin bramfrit til BT.

”Det giver mig et boost, når jeg har været så nervøs hele vejen for, om jeg kunne gøre det godt nok, siger Vicki Berlin om sit livs første filmopgave.

Kan gøre det jeg tror på
”Det har klart rykket ved min kunne. Jeg har fundet ud af, at jeg egentlig kan meget mere, end jeg troede. Jeg har fundet ud af, at jeg skal gøre det, jeg kan mærke og det jeg tror på”, uddyber Vicki Berlin, 44, som i mange år har været særdeles aktiv i den danske underholdningsbranche.

Hun har lavet masser af satire, været en af landets bedste stand up’ere og stået på revyscenen overalt i landet. De seneste fem somre har hun været en af Odense Sommerrevys mest populære skikkelser.

Den alsidige skuespillerinde har altid drømt om at udfordre sit talent udi den mere dramatiske genre, beretter BT. Derfor er ”Triangle of Sadness” hendes store chance, som hun ikke lader passere. Hun har fået en agent i London, så nu er hun spændt på  om den indgangsvinkel, som er ganske normal i filmbranchen på dét niveau, åbner muligheder i kølvandet på sin indsats i Den gyldne Palme-vinderen.

Fedt i Cannes og så hjem til Odense
”Det var fedt at stå i Cannes, men også en helt anden verden. Efter al den festivitas i Cannes ville jeg hurtigt tilbage til Engen i Odense og spille sommerrevy igen og hygge mig med mine gode kolleger dér, hvor vi efter tæppefald kan sidde og drikke en fadøl”, fortæller hun i artiklen.

Med til Cannes havde Vicki Berlin sin mand, instruktør Nikolaj Tarp, som hun tilskriver en vigtig andel af hendes filmsucces. Det var ham, der opfordrede hende til at tage til casting på filmen. Hun kan slet ikke forestille mig at skulle have oplevet al den virak uden ham.

”Nikolaj er min klippe, og jeg elsker ham meget højt”, slutter Vicki Berlin og storsmiler.

Filmen spiller lige nu
I ”Triangel Of Sadness”, som spiller i Nordisk Films biografer, kaster den svenske filmtroldmand Ruben Østlund sit nådesløst satiriske blik på modeverden og de ædelstenrige smukke mennesker, der bader i succes. Og fokuserer på rig og fattig.

For Odense Sommerrevys Lars Arvad udviste udpræget sans for force majeure, da han i sommer gav Vicky Berlin fri tre dage – midt i spilleperioden, så hun sammen med sin mand kunne deltage i Den gyldne Palme-festlighederne (Palme d’Or) i filmbyen Cannes. I sidste øjeblik trådte instruktøren Joy-Maria Frederiksen beredvilligt til og afslørede sig som en fortræffelig standin.

Mens Vicky Berlin, her med Henrik Kofoed og Thomas Mørk, spillede sommerrevy, gik Lars Arvad på scenen og fortalte publikum, at filmen Vicky er med i, samme aften havde vundet “Den gyldne Palme” (Palme d’Or) i Cannes. Lars Arvads festgén er ganske intakt, så han arrangerede lynhurtigt et efterparty med champagnebrus. Foto: Anders Geertsen Wiuff.

Revyskuespilleren Vicky Berlin, som i 2013 spillede med i Rottefælden, har iøvrigt sammen med Thomas Mørk indgået en treårig aftale med Odense Sommerrevy.

Årets Dirch
Vicky Berlin har ligesom Thomas Mørk været med fra starten i teltet på Engen i 2016, Den garvede skuespiller har medvirket i flere revyer bl.a. Bornholmerrevyen, Nykøbing F. Revyen og Cirkusrevyen.
Næste år spiller hun sin 22. revy. Tilbage i 2011 og 2014 var hun med i Cirkusrevyen. Første år gjorde hun det så overbevisende i den skarpe satire, at hun blev beæret med titlen som “Årets Dirch”, der er den fineste statuette i revygenren.

Der er som nævnt flere internationale eksperter som mener, at Vicky Berlins indsats som chefsteward bør kunne åbne døre til flere film.

 

 

 

Related Posts

Af John Borgkilde Fotos: Rico Feldfoss Vær’sko …. alle mand på dæk. Flagskibet har kurs mod...

Lasse Helner, 75, still going strong, frisk og stadig musikalsk på toppen som musiker, komponist og...

Den spøjse rubrik er nok det nærmeste, vi kommer Jørn Jeppesens virkelighed – lige nu.    Autodidakt...

Leave a Reply