By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Det ny Odeon” bliver én af de største musicalscener uden for København.

Odenses koncert-, teater- og konferencehus Odeon ser ud som det gør, men inde bag de markante mure er der hver eneste dag masser af aktiviteter – med fra møder og konferencer, til koncerter, musicals, shows og teater – og korsang i foyeren.
“Vi er klar til, mere end nogensinde, at spille en markant rolle i det odenseanske kulturliv, fortæller direktør Ninna Stæhr-Petersen, 37.

“Faciliteterne og organisationen i byens store forsamlingshus er opdateret og vi i fuld med en ny travl sæson. Det ene af de mange projekter, vi har gang i, er, at vi arbejder på, at Odeon bliver en af de store musical-scener uden for København. Ambitionen er, at vi præsenterer al det bedste i den populære genre – og vi vil meget gerne kunne præsentere premiere-forestillingerne. Det er en ambition som forpligter, men vi synes, vi er godt på vej”, lyder fra kulturchefen, Nanna Løkken Andersen.

Hun tilføjer, at der er et stort musical-publikum i hele landet, og et publikum som gerne rejser langt for at opleve de bedste produktioner. Det aktuelle program for det kommende år bekræfter ambitionsniveuet. Odense skal være en rigtig musicalby”. 

Den danske udgave af  “Pretty Woman – the musical” har netop spillet seks forestillinger i Odeon.

“Musical-genren har per tradition et stort publikum som går efter kvalitet forkæle publikum med såvel danske som udenlandske musicalproduktioner – og både de helt nye og de mere klassiske opsætninger”.

Blot en af flere genrer
Kulturchefen bemærker, at de store musicals blot er den ene af en række genrer, som opføres på Odeons store scene.
“Hvad angår shows og koncerter,  har vi blandt andet Live Culture som erfaren samarbejdspartner. De lægger et udsnit af arrangementerne på programmet hos os, men Live Culture er kun én arrangør ud af mange, der gør brug af huset.

På den aktuelle plakat gælder det alt fra popkoncerten med Phlake, talkshowet med Mads&Monopolet og et comedyshow med Nikolaj Stokholm.

“Live Culture” leverer en bred vifte af shows, pop- og rock-koncerter samt talk shows og comedy. Firmaet BrandMLive er også med inde over som arrangør – bl.a. koncerten med Tina Dickow den 29. oktober.

Iøvrigt omfatter Odeon’s musical-kalender blandt andet  “Løvernes Konge” med musik af Elton John (januar), “Andrew Lloyd Webbers Musical Galla” (19. marts 2023), “Jersey Boys” The Story of Frankie Valli & The Four Seasons – dansk version (4.-6. maj, “Dirty Dancing – the musical” (23.-27. juni) samt ikke mindst “Musicalen Margrethe” (17.-20. august). Hyldest-forestillingen opføres kun på Det Kongelige Teater, på Odeon og i Kulturhuset i Aarhus.

Som udgangspunkt er det frit for enhver arrangør at leje sige ind i den store sal. Til gengæld er det vores kulturafdeling som vælger – og vrager. Så er det vores opgave at sammensætte det bedste og bredest mulige program til det fynske publikum. Derfor må vi også vælge fra.

“Inspirerende at være med til idéudvikle konference- og kulturhuset til glæde for byens borgere og image”, fortæller Nanna Løkken Andersen. Foto: John Borgkilde.

Vil være seriøs medspiller
“Lige siden huset åbnede for fem et halvt år siden, har det været vores  klare mål, at vi skal kunne præsentere et mangfoldigt kulturprogram, hvad angår, genrer, målgrupper og kvalitet”, fortæller Nanna Løkken Andersen, som tilføjer, at borgere fra hele Fyn bruger Odeon.
“Lige nu befinder vi os i en fornyelses- og forandringsproces, hvor vi kigger dybt og helt ud i krogene med procedurer, idéprocesser og samarbejdsmuligheder. Et unikt tiltag for familien Odense er snart færdigudviklet. Det er en specialbygget scene i det fjerneste hjørne af “Café Odeon Social”, som stadig vil være det ene af to spisesteder ved større events”, fortæller Nanna Løkken Andersen.

Konstruktive møder ude i byen
Direktør Ninna Stæhr-Petersen har som Odeons øverste chef været rundt i byens kulturmiljø, hvor hun mødte udbydere og arrangører inden for shows og koncerter

Som flere af hotel- og restaurationsbranchens succeshistorier, så begyndte Ninna Stæhr-Petersen også sin karriere som opvasker. Det var, da hun som 15 årig skolepige var opvasker på “Pavillon Christiansminde” hjemme i Løgstør. Her skabte unge Ninna sit livs fundament i branchen. I dag er hun øverste direktør for Odeon-kompleksets møde- og kulturfaciliteter samt for Odense Koncerthus og Pro Musica-sal og Comwell Hotel H.C. Andersen. Karrieren begyndte, da hun i 2007 blev ansat son restaurantchef på Restaurant Sult i København. Så kom hun på Tisvilde Bistro og derefter Comwell Hvide Hus Aalborg. Fra 2016 til 2018 var hun ansat som hotelchef for “Himmerland Golf & Spa Resort”. Så direktør på “Hotel Comwell Sorø” inden hun flyttede teltpælene til Odense for at blive chef for hotel, koncerthus og Odeon.

“Vi glæder os over, at vi frem for alt klar til at samarbejde frem for at modarbejde. Vi bliver aldrig for store til et konstruktivt samarbejde”, fremhæver Ninna Stæhr-Petersen, der vurderer sine møder “med kolleger ude i byen” som lærerige og nyttige. Hun står i spidsen for den administrative ledelse af Odeon, koncerthuset med Carl Nielsen Salen samt Hotel H.C. Andersen Odense. Hoteldriften blev i 2020 overtaget af Comwell-koncernen.

“Vi har haft koncerter med bands og kunstnere, som ville passe bedre til Magasinet eller Posten, og det har vi lært af. Det giver ingen mening, at booke navne som typisk sælger 500 billetter til en sal med over 1700 pladser. Derfor er jeg glad for den dialog jeg har haft med spillesteder og arrangører”, pointerer Ninna Stæhr-Petersen, der trods sine bare 37 år er særdeles erfaren i branchen.

Vil ikke træde kolleger over tæerne
“På den lange bane vil vi markere os på vores eget udtryk, men vi er stadig så nye i byen, at vi ikke vil træde de etablerede teatre, kulturhuse og spillesteder over tæerne. Der er plads til os alle og vi  vil ikke konkurrerer på genrer som andre har styr på. Men ellers er det som udgangspunkt frit for enhver erfaren arrangører, at leje sig ind hos os, fordi vi har kapaciteten”, forklarer Nanna Løkken Andersen.

“Vi vil i højere grad udnytte vores centrale placering i bybilledet og være en del af Odense-begivenheder som Magiske Dage og Julemarkedet, som igen bygges op lige uden for døren. I det hele taget lægger vi op til at skabe julestemning mindst en måned inden jul med diverse julessjov, shows og koncerter med populære navne.

Tre kvinder er ledelsen på Odeon
Den daglig drift styres af ledergruppen om omfatter syv medarbejdere som er samlet i et fælleskontor – ved foyeren. Ninna Stæhr-Petersen er direktør og Nanna Løkken Andersen er kulturchef og Henriette Hansen er konferencechef og meeting-designchef.

I 2017 blev Nanna Løkken Andersen ansat som event-koordinator og tre år senere udnævnt til kulturchef. Hun har fire medarbejdere i sin afdeling. Ved husets større arrangementer råder hun over 45 eventmedhjælpere. Henriette Hansen har fem ansatte.

Odeon omfatter ud over café, restaurant, teater og koncertsal samt 24 møde- og konferencelokaler.

Arkitektoniske kontraster mødes her, hvor den markante Odeon-bygning er en integreret del af det gamle H.C. Andersen Kvarter. Foto: John Borgkilde

BONUS INFO
Odense Kommune ejer Odeon, som første gang tog imod gæster den 1. marts 2017.  To år forinden havde kommunen indgået en driftsaftale med det daværende H.C. Andersen Kongres Center A/S, som i dag er identisk med Comwell H.C. Andersen Odense A/S. H.M. Dronning Margrethe II deltog den 5. maj 2017 i gallaåbningen af Odenses nye teater-, konference- og koncerthus.

 

 

 

 

 

Related Posts

I et par mørke vintermåneder summede det af aktivitet i Den Fynske Landsby, hvor et par gårde og et...

Billeder fortæller sin helt egen historie. Også uden tilhørende tekst. Som Odensebogens...

Odensebogen 2023 er ved denne tid, traditionen tro, klar til at blive præsenteret for abonnenenter...

Leave a Reply