By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Når man som Anne Herdorf nærmest er født og opvokset i en spiserestaurant – og underholdt de spisende gæster med sang og musik, og man tilmed elsker det, så var det ikke svært for revy-divaen at sige ja tak, da direktør Mikkel Schrøder spurgte om hun ville være en del af en underholdende nyhed i den 137 år gamle “Svendborg Sommerrevy Rottefælden”.

Hendes gamle ven, kollega og chef skulle bare spørge én gang. Og hun glæder sig allerede.

Opgaven for den charmerende skuespiller og sangerinde er, at hun sammen med en musiker skal underholde de spisende gæster i Guldsalen på Svendborg Teater, inden de skal overvære revyen 2023.

Efter tre sæsoner på plakaten skifter Anne Herdorf rolle, med stadig i den gamle revy, idet hun i 2023 vil hygge om gæsterne, når hun supplerer bordets kulinariske glæder med blink i øjet og sin silkebløde stemme.

Anne Herdorf er en erfaren entertainer, som kender atmosfæren “med spisende gæster” fra en række revyer og ikke mindst fra Bakkens Hvile, hvor hun har været syngepige i flere år – en festlig institution, hvor der ud over pikante sange også serveres mad og drikke.
“Sjovt nok er jeg nærmest vokset op på Dyrehavsbakken, hvor min far spillede på friluftsscenen, og hvor purunge Anne fik sin offentlige sangdebut ved børnefesterne. Jeg sang også, når far spillede på restaurant “De 4 Ege”, som mine forældre drev i en halv snes år. Så jeg er vel nærmest uddannet i middags-underholdning, hvor det primært handler om at vælge sange, som kan skabe en stemning som passer til det publikum, vi skal underholde”.

Mette Lysgaard Salomon, nr. to fra højre, direktør i det landskendte Svendborg-firma Keofitt A/S, gør det med et sponsorat muligt, at engagere Anne Herdorf til at underholde de  spisende revygæster næste sommer. Hovedpersonerne flankeres her af ægteparret Mikkel Schrøder og Christine Astrid som er skuespillere, identisk med direktionen og ejerne af revyen. Foto Svendborg Sommerrevy Rottefælden.

Den traditionsrige revypakke
“Traditionen tro, så er det med velkomstdrinken i hånden under parasollen uden for teatret inden der kaldes til spisning mellem venner ved langbordene, at revy-festen for alvor begynder. På den måde bliver revyen kulminationen på aftenen”.

“Derfor at vi lykkelige over, at en kapacitet som Anne Herdorf er klar til at hygge med en lille melodi”, fortæller Mikkel Schrøder.

Og revyplatten er slet ikke så plat længere, lyder det fra køkkenet. Den er i en vis forstand også ny, idet den velkendte klassiker-tallerken med små lækkerier på er tilbage efter et par års pause. Sammen med flere ølsorter på hanen, de rødternede duge og den smukt pyntede guldsal og dertil velkendte rytmer og toner fra Anne Herdorf, så kan det vel ikke gå helt galt, som de siger på Sy’fyn.

Grand Prix-vinder og Årets Dirch
Anne Herdorf som “i tidernes morgen” vandt Det danske Melodi Grand Prix og som i 2015 blev beæret med “Årets Dirch”, revyernes ypperste tilkendegivelse, gav Rottefælden musikalsk pondus i 2017 og 2018 oppe i Caroline Amalie skoven – og sidste år i teatret.

I 2023 omfatter Revyholdet Tommy Kenter, Jan Schou, Christine Astrid, Rikke Buch Bendtsen og Mikkel Schrøder selv – han tilføjer, at det er Svendborg-virksomheden Keofitt A/S, revyens mangeårige samarbejdspartner, som med et sponsorat står bag den underholdningsmæssige fornyelse.

Engagementet af ikonet Tommy Kenter ligner et scoop. Det er ni år siden, han sidst spillede revy – og det er første gang, han er med i Rottefælden. Derimod er der kært gensyn med Rikke Buch Bendtsen og Jan Schou, som snupper sin 25. sommer i fælden – i streg.

Svendborg Sommerrevy Rottefælden spiller fra 6. juni til 12. august på Svendborg Teater.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Selv om det efterhånden er 76 år siden, at 2. verdenskrig sluttede, så er der ingen ende på...

I en urolig verden er der brug for at mødes, at være sammen om de budskaber der bringer fred i...

Da Anders W. Berthelsen for nylig kom på kaffe-visit her i privaten, havde han taget en lille koket...

Leave a Reply