Vælg en side

Hvornår er nok, nok, spørger makkerparret Malte Frid-Nielsen og Jesper Dupont, som er tilbage i Turuphusets brostensbelagte gårdsplads midt i Den Fynske Landsby. Kan nok være nok i disse tider, hvor der er lagt op til, hvad d’herrer kalder grådigt sommerteater. Hvad meningen er med den titel, mon ikke Malte vil give os et svar på det.
Malte Frid-Nielsen er nemlig alene på de toppede brosten, der igen gør det ud for en scene. Jesper Dupont derimod er igen instruktør og sammen med Malte, manden bag idéen. Og så er begge iøvrigt uddannede skuespillere.

Det ligger i luften, at jo mere vi skal spare eller samle sammen til mindst tre dage bag lås og slå, des grådigere bliver vi. Og vi gafler til os.

De to skuespillere leger med eventyrets magi – men rolig nu, det er bare for sjov det hele – og kender vi Malte og Jesper rimeligt godt, så ender det hele med en overraskelse.

Hvornår er nok, nok i et univers, hvor intet er nok? Det spørgsmål rejser sig, da den gamle skuespiller Hubertus begynder sin højtlæsning på den idylliske gårdsplads.

Langsomt begynder bogens karakterer at få liv. På dramatisk vis vokser de ud af siderne, og inden han får set sig om, har eventyrets magi overtaget det hele.
Vi møder velkendte karakterer fra både H. C. Andersens og Brødrene Grimms univers. Men deres uendelige grådighed og kamp for flere og flere besiddelser, skaber store problemer for den gamle skuespiller Hubertus, som tager alle midler i brug for at undgå, at det hele ender i kaos.

Hvornår er nok, nok? spørger Malte sig selv under højtlæsningen på gårdspladsen. Vi kan ligeså godt afsløre, at karaktererne – historiens medvirkende – langsomt får liv – de vokser ud af siderne, og inden han får set sig om, har eventyrets magi overtaget det hele.

Humor, fantasi og impro
Monologen INTET ER NOK er en hyldest til legen og fantasien – en forestilling som bygger videre på traditionen for udendørs sommerteater på de toppede brosten i landsbyen. Inspirationen er datidens gadeteater og omrejsende comedia dell’arte.
Vi er helt inde ved kernen af teaterformen., Her er der ingen lyssætning, røde plyssæder eller stor scenografi. Kun glæden og begejstringen ved at fortælle en god historie, hvor humor, fantasi og improvisation spiller en stor rolle.

Hvad er Turuphuset? Det var et hus med jord. Det vil sige, “et landbrug mindre end en gård”. Da der var landbrug, var der brug for mere end blot en stuehuslænge. I dette tilfælde blev der med tiden bygget to mindre avlslænger. Huset er dermed et typisk fynsk, fattigt, trelænget husmandssted, som blev en almindelig type i 1800-tallet.

I den virkelige verdens Turuphus boede der håndværkere og folk i små kår. De havde jord, men ikke nok til at leve af den.

Spilleperiode: Hverdage indtil 31. juli, kl. 11.30 og 13.30. Lørdage kl. 11.30. Søndage ingen forestilling. Forestillingen er støttet af Den Faberske Fond. Fotograf: Ard Jongsma. Forestillingen varer cirka 30 minutter og finder sted foran Turuphuset (nr. 16). Kostumer og regi: Birgitte Nisbeth. Musik: Harald Haugaard og Sebastian Boesgaard