Vælg en side

Vist har bloggens departement for heste ofte hørt om dem, som spiller på heste og dem som vinder – og taber. Til gengæld har vi aldrig før hørt om indsamling til køb af en hest.

Men det har vi nu. Frilandsmuseet Den Fynske Landsby mangler nemlig en hest, og da hverken landsbyen selv, kommunen eller Museum Odenseer klar til at investere i en hest, som kan indgå i museets firbenede team. Derfor beder den landskendte kulturinstitution borgerne om hjælp i den usædvanlige situation.

Et bidrag på bare 200 kroner har stor betydning for MuseumOdenses udvikling af kulturtilbud og oplevelser af høj kvalitet til alle. Alles bidrag kan trækkes fra i skat.

Fra landsby-ledelsen forlyder det, at den lige nu kan bruge en stærk og stund hest. Den aktuelle årsag er, at én af de trofaste krikker har nået pensionsalderen og den er ikke klar til at ta’ en sæson til med hårdt arbejde. Derfor skal den på pension. Afløseren, en ny frisk hest, bliver en fast del af driften i landsbyen, især når de økologiske marker skal dyrkes med plov, harve og tromle.

Nu kom Den Fynske Landsby til at mangle en hest, da en af landsbyens trofaste heste ikke kunne arbejde mere. Den et gået på hestepension, vel vidende at den i årevis har gjort det godt i marken og ved gårdene.

Johanne og Mie og den tredje hest, som alle venter på, bliver deruden en vigtig del af landsbyens autentiske, historiefortælling om et cirkulært landbrugs-samfund, der er selvforsynende med fødevarer, energi og arbejdskraft. Der bliver ikke gået på kompromis med den fortidens virkelighed. Men bare rolig, både heste og alle landsbyens dyr, bliver passet og plejet, hver eneste dag året rundt.

Støtter kan komme med idé til navn
De mennesker som støtter indsamlingen får eksklusivt mulighed at komme med deres personlige bud på et navn til den pågældende hest. Derefter vælger landsbyens medarbejdere navnet blandt de indsendte bud.

Efter en hård tur i marken, med stort publikum, kan det være skønt for hesten, at komme til granittruget og nyde det forfriskende vand

Det usædvanlige initiativ bakken bloggen op med denne artikel. Måske dukker der en ejer op, som vil donere en hest i den gode sags tjeneste.

Det er ikke fordi læserne skal betale, hvad der svarer til “en herregård” for at støtte. Du kan nemlig nøjes med at donere 200 kroner og du kan vælge at betale på mobilepay: 76 64 06.
Og så beder landsbyen jeg komme med eget bud oppå navnet til hesten.

Landsbyen minder os om, at før traktoren blev det danske landbrug drevet fremad af helt andre hestekræfter. I gamle dage gjorde hesten det tunge arbejde på gårdene og i marken og når der skulle slagtes, så var der også brug for hesten til at trække læsset.

Derfor spillede den stærke hest ind i fortidens landbrugssamfund. Sådan er det også i dag. Som nævnt, så er hesten en væsentlig del af fortællingen om det danske samfund i 1800-tallet.

HESTENES STORE ROLLE I HISTORIEN
Hesten spillede en stor rolle i fortidens danske landbrugssamfund, og nutildags spiller de en tilsvarende stor rolle i Den Fynske Landsbys formidling.Den nye hest bliver en fast del af driften og fortællingen i landsbyen, når vores økologiske marker dyrkes med plov, harve og tromle.
 
Sammen med de øvrige dyr udgør hestene en vigtig del af Den Fynske Landsbys fortælling om et cirkulært samfund, der i høj grad var selvforsynende med fødevarer, energi og arbejdskraft.

NOGET OM SKAT OG DONATIONER
Det er nødvendigt for Museum Odense hver år at modtage mindst hundrede donationer på minimum 200 kroner fra hver giver, hvis museet skal forblive på SKATs liste over godkendte, almennyttige foreninger og institutioner. Sådan er loven. Og det var den også, da museet under Covid 19 bad om donationer.

At stå på listen betyder bl.a., at museet som kulturinstitution kan få en væsentlig momskompensation, og at museet kan modtage arv uden at blive beskattet. Et bidrag på bare 200 kr. har stor betydning for MuseumOdenseas udvikling af kulturtilbud og oplevelser af høj kvalitet til alle. Alles bidrag kan trækkes fra i skat.

Sådan gør du:
Museet meddeler, at det er nemt at hjælpe. Det eneste, du skal gøre, er at give os dit bidrag på 200 kr. via museets webshop her. Indtast CPR- eller CVR-nummer, så indberetter Museum Odense beløbet til skat, og du får dit fradrag. Dit cpr. nummer behandles fortrolig i sikret datasystem og anvendes alene til indberetning til SKAT.