Allerede som stor knægt ude i Seden drømte gymnasieeleven Lars Arvad om en dag, at kunne præsentere sin egen revy i et stort telt, som Cirkusrevyens, hvor han var så heldig at komme i “mesterlære” og hvor han efter en hektisk og lærerig uge, åbnede øjne og mund på vid gab for revyens eventyrlige verden.
En stor kæmpe oplevelse rigere, vidste han, at det var revyen han ville. Dog havde Arvad en stjerneklar ambition om, først at uddanne sig til skuespiller. Han ville lære faget og det gjorde han på Århus Teaters Elevskole i 2002 til 2006 – derefter fulgte et par sæsoner ensemblet med markante roller som den forvirrede unge mand i “Realisme” og kejseren i “Kejserens Nye Klæder”.
Derefter var han flyvefærdig og sagde farvel til Smilets by. Tilbage til sin fynske hjemstavn, var det hans erklærede mål, at få Fyn til at smile. Først med revyen “Panik i Teltet”, som han grundlagde i 1999 i et lille cirkustelt på det grønne område bag butikstorvet i Bullerup.
Så var han ligesom igang med sit “livs eventyr”.

Her i “Danmarks smukkeste telt” slippes latteren løs. Der er plads til 880 gæster og til 350 spisende gæster i picnic-teltet.
Hvordan var det så, historien om den fynske revykonge begyndte?
“Det var sjovt nok uden min medvirken”, fortæller han borgkildesblog.dk. “Historien er kuriøs. I efteråret 1996 var mine forældre til sølvbryllup på Vissenbjerg Storkro. En familefest, hvor Cirkusrevyens legendariske direktørpar Sanne og Torben “Træsko” Petersen også var blandt gæsterne. Torben er min morbrors fætter”.
Nu skal du bare høre
“Efter natmaden og de fleste var gået til ro, blev Torben, Sanne og mine forældre, Jan og Susanne, enige om, at efterslukke med et par dåseøl. Snakken gik lystigt og mine forældre fortalte stolt om deres teatertossede søn, som var vild med at optræde og som allerede havde lavet revy og spillet amatørteater på Fjordagerscenen”.
“Jamen dog”, replicerede teltholderen og tilføjede, at “hvis Lars vil vide noget om landets største revy, om en hektisk hverdag og produktionen i det ikoniske telt, så kan I bare sende ham over til mig på Dyrehavsbakken. Så skal jeg nok få ham på andre tanker”.
Nå, men Lars fik fri fra gymnasiet en uges tid og han stortrivedes i det ikoniske telt, hvor han blandt andre mødte Ulf Pilgaard øve på sin 11. cirkusrevy samt garvede Jess Ingerslev og stjernefrø som Gordon Kennedy, Søren Østergaard, Jeanne Boel og Pernille Schrøder – iøverigt ganske uvidende om, at han som nyslået revychef flere år senere ansatte Jeanne Boel og Pernille Schrøder i sin ny opfindelse “Odense Vinterrevy” (2009-2015) på Magasinet.
Med seks succesrige vintre blev revyen forløber for sommerrevyen.

Revyens stærke 2025-hold f.v. Sara Gadborg, Henrik Koefoed, Morten Wedendahl, Thomas Mørk, Vicki Berlin og chefen selv t..h, Lars Arvad
Lars Arvad og eventyret
Som eventyrlysten revyskaber, står Lars Arvad i maj og juni i spidsen for sin 9. sommerrevy, der har vokset sig til en af Fyns store kulturelle fyrtårne.Derfor er det nok heller ingen tilfældighed, at skuespilleren, instruktøren og revyejeren og hans team, har valgt eventyret som temaet for årets den traditionsrige præsentation for presse, sponsorer og andet godtfolk. Torsdag den 24. april rykker hele baduljen ud af teltet, væk fra Engen og fra Fruens Bøge – helt ind til Odense – til H.C. Andersens verdensberømte univers.

“Man har lov til at drømme om eksklusive navne på plakaten og det gør jeg også. Jeg drømmer om den dag, jeg kan præsentere barndoms-veninden Trine Dyrholm, der jo ligesom jeg er opvokset på Fjordager-egnen. Jeg havde Trines mor Lisbeth som lærer på den lokale skole. Vi gik på Mulernes Legatskole sammen. Og fælles for os begge er, at vi har været hædret som Årets Fynbo. Foto: Privat.
Meget fortjener af blive fejret
“Der er så meget, som fortjener at blive fejret”, siger Lars Arvad, som også er formand for RevyDanmark; landets 22 revyers forening. I den rolle minder han os om, at i år kan genren fejre 175 år.
Et imponerende jubilæum som bl.a. markeres med et bogværk. Derfor fortjener dansk revy, at blive fejret som et levedygtigt underholdningsfænomen. En eventyrlig historie i sig selv .
Derfor har vi valgt H.C. Andersen Museet, haven og dens fantastiske arkitektur, som det ideelle centrum for fejringen af os selv. “Jeg er sikker på, at Andersen villle have elsket revyens satire og skæve underfundighed…”.
Odense Sommerrevy benytter selvfølgelig lejligheden til også at fejre digteren selv, da det jo er hans eventyrlige have, vi låner. Det er nemlig 220 år siden digterens fødtes i det ikoniske gule hus henne omkring hjørnet.
Uden at love for meget, kan bloggen bidrage til eventyret, ved en smule dristigt at løfte en flig af sløret for en hemmelighed om, at digteren i dagens festlige anledning agter at møde op i pynteligt selskab med sin “ærteprinsesse” ligesom en af byens ærværdige vægtere, lover at vise kendte som ukendte ansigter, vej rundt i eventyrkvarteret.
Det er ganske vist.
Lige til sidst, Lars Arvad. Hvilket af Andersens eventyr, kan du bedst li’?
“Uha, der er flere. Men det må være “Kejserens Nye Klæder”, en skøn historie, som indeholder de fleste af eventyrets skønne facetter. Og så kender jeg jo kejseren fra min tid på teatret i Århus. En fin fyr, iøvrigt”.
“Jeg tror det var ham, der fik mig til at tro på, at mit eget eventyr vil lykkedes”.