Pernille Schrøder er vendt tilbage til Rottefælden efter ikke færre 29 års kunstpause fra det gamle revyhus i bøgeskoven,
Københavnerpiges karriere tog for alvor fart, da hun i 1996 skabte fest og farver, ja i Rottefælde-revyen. “Så kom der så meget andet i vejen, inden den garvede cabaret-, musical- og revystjerne blev engageret igen af en vis hr Schrøder”. Lad os bare få det overstået med det samme. De to gange Schrøder er ikke i familie. Så er det ihvertfald meget, meget, meget langt ude.
Pernille Schrøder blev så sent som i 2023 hædret ved “Revyernes Revy”-festens “Ærespris”. Ellers skal vi helt tilbage til 1998, altså 27 gyldne år og så igen til 2016 for at finde året, da Pernille Schrøder væltede alt og alle i Cirkusrevyen for hun var klar til at modtage revyens allerstørste hædersbevisning – Årets Dirch”.

Et par af revyscenens markante evergreens, Pernille Schrøder og Jan Schou, spiller sammen for første gang på en traditionel revy.
Velkommen tilbage til Fyn
Og til 2024, da Rotterevyens chef Mikkel Schrøder skrev følgende brev til Pernille Schrøder, der lige nu storroses i Svendborg.
“Kære Pernille. Vi har fulgt dig senest i vores egen vinterrevy, hvor du var ganske forrygende, men nu kan du ikke gemme dig længere for os. Du har stadig alt det, som kan løfte vores revy. ALT. Derfor ønsker vi dig velkommen tilbage til Fyn og Rottefælden”, skrev den ene Schrøder til den anden – og aftalen kom i hus.
“Jeg har været gæst flere gange i det skønne gamle revyhus. Sidste sommer nød jeg især én aften sammen mutters-alene sammen med et veloplagt publikum – fra et lille bord nede bagved. Det var før jeg fik kontrakten hevet i land”.
Alenepigen har de seneste fyrre år været stjernen på himlen over et væld af danske revyer, komedier, farcer, lystspil og musicals – hvor hun har sørget for masser af rammesjang.
“Det har været et privilegium for mig, at have været med i det hele, og det har jeg heldigvis”, fortæller Pernille Schrøder, som lige nu udfolder sine alle sine komiske, skæve og underfundige sider. Og det er ikke så lidt.
Ikke færre end 55 revyer
Den skønne comedienne rundede senest sidste sommer ikke færre end 55 revyer. Hun kender scenen, branchen og publikum, som sit eget strømpebånd. Det er blandt andet blevet til en halv snes revyer på Bakken og foreløbig er det blevet ikke færre end 11 somre i Revykøbing og lige så mange vinterrevyer i Aalborg. Revygénet har forlængst bidt sig uhelbredeligt fast.
Når det ikke lige handler om revy, så træder den erfarne skuespiller til, når der er bud efter hendes humørfyldte performance, danse- og sangpotentiale, som i årevis har banet vej til store roller i anmelderroste musicals, som f.eks. “Askepop-The Movie”, “Cats”, “Chicago”, “Showboat”, “Mama Mia” og måske ike mindst den danske evergreen “Mød mig på Cassiopeia”. I det hele taget, så har hun aldrig været bange for at bevæge sig ud i nye oceaner som f.eks. Café Teatret og Café Liva – i Nyhavn.
Var med i to vinterrevyer
Bortset fra turnéforestillingerne, så har travle Pernille Schrøder ikke overrendt Fyn. Dog kastede hun i 2012 og 2014 sødme og komik over Lars Arvads Vinterrevy-pfrøverballoner på Magasinet – derved var hun, uden at vide det, med til at skubbe revy-epoken igang i Odense.- og så var der altså Rottefælden i ’96. Nogle vil sikkert mene, at hun også var i Rottefælden sidste år. Det er næsten også rigtigt. For da Rottefælden og Borgerforeningen først på året 2025, nærmest som et forsøg, satte en vinter-co-produktion op, da gav var spillede Pernille Schrøder for fuld udblæsning crazysamspil med Jan Schou.
Til borgkildesblog.dk fortæller Jan Schou, at har “kollega-kendt” Pernille i årevis, og tilføjer, at parret ikke spillet ret meget sammen.

Festmennesket Pernille Schrøder brænder for at underholde.
Til borgkildesblog.dk fortæller Jan Schou, at har kendt Pernille i årevis, men tilføjer, “vi har mærkeligt nok ikke spillet ret meget sammen. Lige bortset fra en ny version af musicalen Harry og Kammertjeneren, som opførtes i Maribo. Schou Fogh Pernille Schrøder spillede den vidunderlige værtshusholder på Café Dråben iden legendariske musical-farcen “Harry og Kammertjeneren”, hvor Jan Schou spiller legendariske Harry (filmens Osvald Helmuth), Flemming Krøll var uimodståelig som plattenslageren Biskoppen (den rolle spillede Gunnar Lauring i filmen), Rasmus Krogsgaard gav den fuld blus som ingen ringere end Fyrst Igor og Torben Zeller som skrotpladsejer Krause.
Alsidig kvinde
Hun startede tidligt i branchen. Bare ti år ung lod sig overtale til i fem år, at agere sprechstallmeister i Cirkus Kanutski ved ungdomsskolen hjemme i Helsinge – med rigtige cirkusvogne, duft af savsmuld, kammeratskab, fine kostume og solskin. Der tryllebandt hun publikum med krøllejern som mikrofon,
I 1980erne slog den selvlærte skuespiller igennem med komik og musik i den københavnske Studenterrevy. Hun tog også på landevejen med egne orkestre, som satte fut i festerne. Nu har hun genoptaget livet som sangerinde i sit Schrøders Showtime Band og den swingende trio Jazzpanorama.
“Min medfødte begejstring lysten til at underholde som følger mig”, siger Pernille Schrøder, hvis hjerte banker mest for den klassiske danske revy. Endnu en genre i sit kolossale univers er hendes musikalske portræt af Grethe Sønck; “Hele Danmarks Grethe”.

Den alsidige “underholder” Pernille Schrøder, som kan det hele på en revyscene, blev i august beæret med Æresprisen ved Revyernes Revy.
I 2024 løb joviale Pernille Schrøder med den store ærespris. Men det er ikke første gang, hun hyldes under den årlige “Revyernes Revy”.
Tilbage i 1998 og 2016 vandt Pernille nemlig Årets Dirch, men det er hendes første gang som vinder af “Årets Ærespris”.
Siden hun var på plakaten i Danmarks ældste revy, er ejerskab og direktion ny og identisk med Mikkel Schrøder som ikke er i familie med Pernille. Til gengæld er hun kendt og elsket for sin udstråling, morskab, jazz og herlige latter – og som om det ikke er nok. Når hun har tid i sin travle kalender, så tager hun energi og talent med ud og underholder selskaber med sit jazz- pop-. og dance-band, som hun akkompagnerer med sin forrygende swingende sangstemme.
Teater-, revy- og traktørstedet ude i Bøgeskoven åbnede i 1884, og blev allerede dengang indrettet til “servering og underholdning”, som skrevet står i historiebogen. Traditionen holdes i hævd med tjenere og servering ved de berømte små runde borde i salen, som fyldes med fest og farver frem til den 17. august.
HISTORIEN GANSKE KORT
Historiebøgerne fortæller, at huset ikke blev bygget til revy. En genre som endnu ikke var opfundet. Derimod var flere turnéteatre på besøg.
Først fra 1887 stillede Svendborg Sommertheater, som det hed, op til revy – og sådan har det lige siden været i en ubrudt tradition.
Dog opstod en kort pause i 30’erne – og først fra 1938 under det landkendte navn Rottefælden. Blandt de navne, som gennem årene har optrådt her hele sommeren Carl Schernstrøm (Fyrtårnet), Elga Olga, Dario Campeotto, Arne Lundemann, Ib Schønberg Ulla Jessen, Flemming Jensen, Palle Huld, Jess Ingerslev, Søren Østergaard, Lisbeth Dahl, Peter Schrøder, Finn Nielsen, Kaj Løvring, Asger Rehr, Flemming Krøll og flere store teaternavne.