Vælg en side
The Show Must Go On“.
Årets fynbo, skuespiller og revydirektør og formand for foreningen for samtlige 22 danske revyer, Lars Arvad, 44, er også kåret som “Årets Thorleif”. Det er et par år siden, men vigtigt at det, at huske på begrundelse for valget. Manden bag prisen og Thorleif-figuren Leif Maibom, fremhævede Lars Arvads utrættelige kamp for at realisere sin barndoms drøm, en sommerrevy i et stort telt. Og så fik han på vegne af Revybranchen et helt rosenbed for sin utrættelige indsats, som en stærk formand for RevyDanmark – dengang i en historisk turbulent periode.
En opgave han blev kastet ud i, da har i marts, mens alt var fryd og gammen, sagde ja til at afløse Torben Træsko Pedersen. Ganske uvidende om, at den ny rolle skulle blive hans livs mest komplicerede.
Det blev heller ikke et helt almindeligt revymøde på Dyrehavsbakken den sommer. For midt på en stegende hed sommerdag – i en sommer, hvor tyve revyteatre måtte aflyse sine forestillinger på grund af Covid19-restriktionerne. Derfor måtte Revyernes Revy i Cirkusrevyens telt også aflysesm fordi der ikke var nogle numre at hædre.
Længere er det altså ikke siden,
Hædres, det blev der på Bakken
De for vor verden så triste corona-tider, kunne imidlertid ikke forhindre revyens folk i, at ta’ en tur på Dyrehavsbakken, hvor de efter en fornuftig middag mødtes i Bakkens Hvile. Synges, skåles og hygges, det skulle der. Og det blev der i “hvilen”, hvor et par af branchens mest initiativrige gesandter, Johnna og Leif Maibom fra Sønderborg, gik på på scenen, hvorved sangerinderne kunne ta’ en velfortjent ølpause fra de pikante sange.

Dokumentationen for at Årets Thorleif 2020 til Lars Arvad – det mærkeligste år i revyhistorien. Foto: RevyDanmark.

Derpå kaldte Maibommerne til alles overraskelse Lars Arvad på scenen, som om han ikke havde det varmt nok i forvejen.
Ægteparret ville nemlig overrække Arvad den eftertragtede Thorleif-Prisen, som dermed blev årets eneste revypris.
Den blev stiftet i 2000 i Sønderborg Revyen, som Johnna og Leif Maibom indtil sidste år, havde drevet siden starten i 1982.
Thorleif er et gnom af en figur, som publikum i årevis krævede på scenen, for at berette om konen Ragnhild Margrethes seneste eskapader. Signaturfiguren er ligesom “sin far” gået på revypension, men prisen lever altså i bedste velgående.
Med selve prisen er på 8.000 kroner fulgte en lille statuette i sten og kobber, som forestiller de sandaler som Thorleif altid optrådte i.
Prisen er blandt andre uddelt til navne som Flemming Krøll, Grethe Sønck, Ulf Pilgaard, Jeanne Boel, Jacob Morild, Simon Rosenbaum, Torben Træsko Pedersen, Jan Schou og frisøren Tage Frandsen.
Her vil jeg engang spille revy i et telt 
I sin smukke begrundelse for valget af odenseaneren, sagde Leif Maibom blandt andet:
“Kære Lars!  Vi husker med glæde tilbage på dagen for mange år siden, da du inviterede os til premiere på en lokal amatørrevy i Bullerup uden for Odense. Men inden da kørte du os et smut ud til Engen i Fruens Bøge, hvor du drømmende fortalte os, at her ville du engang spille sommerrevy i et stort telt”.
“Der gik dog nogle år, før drømmen gik i opfyldelse. Du skulle lige omkring Skuespillerskolen i Aarhus og senere starte en vinterrevy op i Odense. Men i 2016 gik drømmen i opfyldelse, da Odense Sommerrevy for første gang spillede på Engen. Starten var ikke prangende, men du tabte ikke modet. Du kæmpede videre, og nu er Odense Sommerrevy en af de store spillere i RevyDanmark. Det er godt gået Lars”.
“I starten af marts i år gik de tre gamle revy-ronkedorer Torben Træsko, Flemming Krøll og jeg af som ledelsen af RevyDanmark, og du blev valgt som formand for en forening, der nærmest havde levet som en festforening – tilsat lidt alvor. Bare 14 dage senere blev det blodig alvor for den nye bestyrelse – og hele kulturlivet. Danmark blev lukket ned, revyerne aflyst, så nu skulle der kæmpes for overlevelse. Da viste du dig som en formand, der også i den situation var din opgave voksen. Igen godt gået, Lars.”
Særlig tak til læremesteren
Lars Arvad havde for engang skyld svært ved at finde ord, men fik dog sagt mange tak og fastslået, at han var beæret over at modtage  prisen, men især glad fordi, den kommer fra jer Johnna og Leif .
“Jeg er især glad fordi, den kommer fra jer! Leif, du har på mange måder været min læremester ud i revydirektørjobbet. Derfor betyder det her ekstra meget for mig. Jeres kæmpe store arbejde for dansk revy igennem et helt arbejdsliv, er dybt inspirerende og indgyder enorm respekt! Jeg er stolt og jeg er glad! Tak for det”.
Bladrer man lystigt i revyernes historiebog, så bliver man mindet om, at efter alle disse år, kan vi så konstatere, at det ikke var nogen nogen tilfældigvis, at unge uerfarne Lars fra udkant-Odense, valgte at ringe til Sønderborg for at spørge den erfarne revymand om råd og dåd. “Det var der ingen problemer i”, lød svaret på fynsk. Maibom er født i Faaborg. Så kunne vi ligesom forstå hinanden bedre. “Jeg husker Leif som fantastisk hjælpsom og imødekommende og jeg fik alle de råd en ung mand som mig kunne bruge “til at starte op. Vi talte så godt sammen, at jeg også, med et lille tilløb, tillod mig alt spørge om, han havde lyst til at være med i revyen. Det endte med, at han ikke alene berigede vinterrevyen med de bedste revytekster, men også at han sagde ja tak til at være med – endda i to sæsoner”.
Det endte med at Leif Maibom stod på plakaten i revyens to første år – 2009 og 2010. Ikke alene som skuespiller, men også som læremester udi revyrens svære kunst.