“Livet er en fest, men vi skal passe på det, så længe vi har det”, lyder det eftertænksomt fra idémager, murer, fritidsmusiker, koncertarrangør, værtshusholder og far til fire Rasmus Ullehus, 38, som af princip ikke gider at kede sig.
Det siges, han har krudt bagi, og at han hele tiden bager på nye idéer. Sådan er sandheden også, fortæller Rasmus Ullehus som nok mest er kendt som “den unge musiker med Ungarsk Vinstue og Lørup’s Vinstue”.
“Vinstuerne er blandt byens få brune værtshuse, dem med stamgæster i alle aldre, dem som har styr på tingene, og dér hvor der må ryges, rafles og fortælles røverhistorier – og der, hvor det stinker af musik med vinyl-hits fra jukeboxen og med diverse solister, som fredag og lørdag spiller live inde og ude.
“Og så serverer vi skam gode glas vine, så navnene er ikke vildledende”, bemærker værtshusholderen, som 3-4 dage om ugen også er murermester.
Blev presset og sagde stop
Som uddannet murer arbejdede han med byggeledelse, bl.a. med opførelsen af Odeon, men da han begyndte at føle sig presset af bl.a, stramme tidsplaner, så omlagde han hverdagen og det var klogt, siger han i dag. Han driver firmaet www.ullehus.dk, et rådgivende byggefirma og nogle selskaber. Som murer elsker ildsjælen at bruge sine hænder og se ting vokse.

Ungarsk Vinstue set fra den hyggelige fortovs-servering, har med sit historiske interiør, bl.a. store vægmalerier, været kvarterets værtshus siden 1935.
Trods sine mange jern i ilden, så ligner familiemennesket Rasmus Ullehus en mand i balance med sig selv, fordi han, som han siger, har sin forstående hustru Lizelle og fire mindre børn, der passer på deres far – og omvendt.
Vel kan arbejdet påvirke Lizelles humør. Det er jeg ikke blind for. Men jeg synes heldigvis, at jeg er blevet bedre til at sige fra, når det er nødvendigt.
“Fra jeg var knægt, har jeg haft svært ved at holde mig i ro. Arbejdsbyrden kan udadtil virke af meget. Der er selvfølgelig knald på i højsæsonerne. Især sommer, jul- og nytår. Så hjælper jeg også firmaer med julefrokoster – fra levering af mad til musik. Jeg underholder selv ved flere privatfester med sang og musik”, siger “festarrangøren”, som lige nu finpudser sommerkon-certer på Sortebrødre Torv, som er ved at være på plads og sin anden tarteletfestival, 20. september i Jyske Bak Arena, som kræver detaljeret forarbejde”.
Børnene hentes og bringes
“Jeg kobler fra, når familien kalder”, lyder det i en alvorstund. “Så henter jeg børnene i skolen og i børnehaven og jeg afleverer dagligt min yngste søn på to i vuggestuen. Børnene skal der være tid til. De skaber stor ny energi”.
Og så slår han fast, hvor vigtigt det er, at kunne råde over kompetente og engagerede medarbejdere.
Som ejer besøger Rasmus Ullehus, midt i sine andre gøremål, såvel Ungarsk Vinstue i Bredstedgade som Lørup’s Vinstue i Claus Bergs Gade, flere gange om ugen. Han er stolt af sine værtshuse, som repræsenterer hver sin lokale kulturhistorie helt fra 1930’erne, som modstykke til byens smarte caféer, der dukker op overalt. Han betragter tilmed de brune værtshuse som “fritidscenter for ældre mennesker”, og det er positivt sagt”.
“Jeg tror de fleste fynboer kender mig vist som lidt af en gøgler, og det har jeg det helt fint med. Det er jo dét jeg dybest set er”, ler han. Og så ringer mobilen.
Chefen står ikke selv bag baren, det kunne han aldrig finde på, men han følger den daglige drift, når han mindst en gang om måneden spiller på de to værtshuse. “Så kan jeg hilse på gæsterne, det er vigtigt. Jeg elsker det”.