“Livet er en fest, men vi skal passe på det, så længe vi har det”.
Sådan lyder det eftertænksomt fra idémager, murer, fritidsmusiker, koncertarrangør, musiker, værtshusholder og far til fire Rasmus Ullehus, 38, som ikke gider at kede sig.
Rasmus Ullehus som nok mest er kendt som restauratøren med Ungarsk Vinstue og Lørup’s Vinstue.
“Vinstuerne er blandt byens få brune værtshuse, dem med stamgæster i alle aldre, som har styr på tingene, og dér hvor der må ryges, rafles og fortælles røverhistorier, hvor der stinker af musik med vinyl-hits fra jukeboxen med solister, som fredag og lørdag spiller live inde og ude. Og så serverer gode glas vin, så navnene er ikke vildledende”, bemærker værtshusholderen, som 3-4 dage om ugen får tid til at være murermester.
Blev presset og sagde stop
Som uddannet murer arbejdede han med byggeledelse, bl.a. med opførelsen af Odeon, men da han begyndte at føle sig presset af bl.a, stramme tidsplaner, så omlagde han hverdagen og det var klogt, siger han i dag. Rasmus Ullehus driver virksomheden www.ullehus.dk, et rådgivende byggefirma og nogle selskaber.
Som murer elsker ildsjælen at bruge sine hænder og se ting vokse.

Ungarsk Vinstue set fra den hyggelige fortovs-servering, har med sit historiske interiør, bl.a. store vægmalerier, været kvarterets værtshus siden 1935.
Trods sine mange jern i ilden, så ligner familiemennesket Rasmus Ullehus en mand i balance med sig selv, måske fordi han, som han selv siger, har sin forstående hustru Lizelle og fire mindre børn, der siger, de passer på deres far – og omvendt.
“Vel kan arbejdet påvirke min kone Lizelles humør. Det ved jeg godt. Jeg synes heldigvis, at jeg er blevet bedre til at sige fra, når det er nødvendigt”.
“Lige fra dengang jeg var knægt, har jeg haft svært ved at holde mig i ro. Arbejdsbyrden kan udadtil virke voldsom, ovn jo, der er knald på i højsæsonerne. Især sommer, jul- og nytår. Jeg hjælper også firmaer med julefrokoster – fra mad og drikke-levering til musikken og teknikken. Jeg så spiller jeg selv ved nogle privat-fester”, siger festarrangøren, som ser frem til sin anden tarteletfestival, den 20. september i Jyske Bank Arena. “En kæmpefest med tusindvis af detaljer, som allerede er en fantastisk udfordring og hvortil, der allerede er solgt flere hundrede billetter”.
Børnene hentes og bringes
“Jeg kobler fra, når familien kalder og det gør den heldigvis tit”, lyder det fra Ullehus i en alvorstund. “Så henter jeg børnene i skolen eller i børnehaven og jeg afleverer også min yngste søn på godt to år i vuggestuen. Børnene skal der være tid til. De skaber ny energi i en hektisk hverdag”.
Og så slår restauratøren m.m. fast, hvor vigtigt det er, at han råder over kompetente og engagerede medarbejdere. Det er utroligt vigtigt. Defor bruger han også meget tid på at udpege de rigtige folk
Han er kikken de lette løsningers mand, Som ejer besøger Rasmus Ullehus, midt i alle sine gøremål, såvel Ungarsk Vinstue i Bredstedgade som Lørup’s Vinstue i Claus Bergs Gade, flere gange om ugen.
“Jeg er stolt over værtshusene, som repræsenterer hver sin lokale byhistorie, helt tilbage fra 1930’erne, som i dag er et kontrastfyldt modstykke til de smarte caféer, der dukker op overalt. Jeg betragter de såkaldt brune værtshuse som “fritidscentre for ældre mennesker, og det er positivt sagt”.
Hvem er du så?
“Jeg tror de fleste kender mig som lidt af en gøgler og det har jeg det fint med. Det er jo dybest set, dét jeg er. En gøgler”, ler han. Og så ringer mobilen – igen. “Lige et øjeblik..”
Chefen står ikke selv bag baren, det kunne han aldrig finde på, men han følger den daglige drift, så godt han kan. Og mindst en gang om måneden, spiller han på de to værtshuse. “På den måde, kan jeg hilse på gæsterne. Det er vigtigt. Jeg elsker det”.