Vælg en side

“Det er et scoop for Odense og byens nye spillefilmfestival. Klaus Knakkergaard har den rigtige profil til at stå i spidsen for Danmarks nye spillefilmfestival”, lyder det begejstret fra festivalleder og direktør Birgitte Weinberger.

Odense International Film Festival har ansat tidligere kulturredaktør Klaus Knakkergaard, 42, som programsvarlig for OFFSpring, der har premiere 3. til 13. april 2025. Derved vil kulturbyen Odense med to internationale festivaler, markere sig som Danmarks filmby nummer ét, endda i geografisk centrum for FilmFyn-universet.

OFF 24, Odense Internationale Filmfestival, som igen har fokus på verdens allerbedste kortfilm, der er filmkunst fra øverste hylde.
Ikke færre end 148 kortfilm er udvalgt blandt de flere end 4000 film, som OFF har modtaget til bedømmelse fra det meste verden.

Den usædvanlig store interesse for en festival som denne, i en lille by, i et lille land, tilskriver kunstnerisk leder, Birgitte Weinberger, at festivalen OFF er i færd med at slå sit navn fast i det fine selskab af Oscar-kvalificerende festivaler.
Men også, og det er vigtigt, at det er lykkedes festivalen, at skabe en særlig, dybt seriøst, usnobbet stemning omkring festivalen, hvor magien opstår i de mange møder mellem filmskabere og publikum fra hele verden. Det er bl.a. dér Odenses kreative café-miljø spiller med. Festivalen finder sted på Brandts – i og omkring CaféBiogfrafen, med fuldt program fra morgen til aften.
Tjek alt om tid og sted og om det fulde program på www.filmfestival.dk

Har modtaget 4000 kortfilm
OFF hylder kortfilmen som medie og kunst, og frem for alt dem som lægger sjæl deri.
Op til festivalen modtager vi mere end 4000 kortfilm fra både ind- og udland, som bliver set af vores nøje udvalgte selektionsjury, der med kyndig hånd udvælger de bedste. Så er der igen mulighed for at se særlige og unikke kortfilm af den slags, der sjældent når ud i TV eller traditionelle biografer. OFF 24, Odense Internationale Filmfestival viser, hen over uge 35, 148 kortfilm, der er udvalgt blandt mere end 4000 tilsendte film fra det meste verden.

Og så snupper vi et kvantespring frem til den fynske filmfamilies nyeste dreng i klassen, Klaus Knakkergaard, som har et indgående kendskab til film- og kulturmiljøet i Odense. Spillefilmfestivalen OFFSpring har nemlig ansat Knakkergaard, som sammen med et rutineret og dedikeret hold filmeksperter, alle med fingeren på den internationale puls, skal sikre, at Odense og OFFSpring, vil indfri ambitioner og visioner for landets nye filmfestival.

For som Knakkergaard siger, så er mere end nogensinde brug for, at kulturen er med til at guide os til at forstå og sætte lys på den verden, vi lever i, og det er, blandt meget andet, det vi vil med OFFSpring”, der er på vej til at blive Odenses nye kulturelle fyrtårn.

Knakkergaard ægte lykkelig
”At få lov til at skabe en filmfestival som allerede har så meget på hjerte, gør mig ægte lykkelig. Jeg er klar, og jeg glæder mig til i min hjemby, at skabe et rum, hvor kultur, film og fællesskab ikke bare mødes, men forenes”.

Og så understreger han, at der mere end nogensinde er brug for kulturens muligheder. Samt at kulturen vil guide os til at forstå og sætte lys i den verden, vi lever i. Det er også det, vi blandt meget andet det, vil med OFFSpring”, siger Klaus Knakkergaard, der som kulturredaktør, kunne høre på vandrørene, hvor det var avisen ville hen med kulturen, eller ikke hen. Derfor havde han ikke svært ved bukke vogn sige ja tak, da han fik tilbudt den unikke stilling.

Klaus Knakkergaard skal samarbejde tæt sammen med bl.a. Birgitte Weinberger (foto t.h.), som glæder sig over tilgangen af en profil, som er “bredt forankret i det fynske kulturliv”. Foto: OFF24.

Store visioner og kulturelt udsyn
”Med Klaus får vi en kollega med et kulturelt udsyn og store visioner. OFFSpring skal ikke kun være for Odense, Fyn eller Danmarks, vort mål er at etablere en festival, der rækker ud mod både filmskabere og filmelskere i hele verden. Med tilgangen af Klaus tager vi et stort skridt mod at nå det mål, vi har sat for os”, siger hun.

Klaus Knakkergaard, som er begyndt på The OFFice som en del af Odense International Film Festivals ledelse, kommer fra en stilling som presseansvarlig for det fynske erhvervsfyrtårn NextGen Robotics under Erhvervshus Fyn. Han kom dertil fra et job som kulturredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis (2020 til 2023).

OFFSpring løber over en halv snes dage med visninger af nationale og internationale film samt diverse talks og mange andre publikumsengagerende formater. Som udgangspunkt foregår det i Nordisk Films Biografer på banegårdscentret.

Allestedsnærvæende
OFF-chefen Birgitte Weinberger, født 1978 er cand.mag. i dansk litteratur, kultur og formidling fra Syddansk Universitet.
Hun skabte fundamentet til sin markante lederfunktion i OFF da hun  efter over ti år vat fast spiller for et turnerende børneteater ligesom hun har været særdeles aktiv og dygtig sangerinde både inden for pop, rock og jazz.
Siden 2009 harpun været leder af Odense International Film Festival og kunne derfor i 2018 fejre 10-årsjubilæum som festivalleder. Har i den funktion er hun blandt andet medlem af nomineringsudvalget til Roberts kortfilmpris. For et par måneder siden var hun med i en gruppe, som købte sig ind i CaféBiografen – så hun nu også kan kalder sig direktør og medejer af sin gamle stam-café, som fysisk, i årevis, har været en del af festivalen. Så det hele hænger sammen.