Vælg en side

en af projektet, som sikrer, at Odense Teater kan leve op til sine forpligtelser, udvikle og højne sit kunstneriske niveau og publikumsoplevelsen.

 

som med rødder tilbage til 1796 har drevet professionel teatervirksomhed i 227 år. De første mange år lå teatret på Sortebrødre Torv, men da det voksede ud af sine ydmyge rammer flyttede det i 1914 flyttede teatret til de nuværende lokaler i Jernbanegade.

Med sin mange kringelkroge, lange gange,  

Ud over de fire scener Store Scene, Værkstedet, Foyerscenen og Undergrunden, der ligger i Jernbanegade, råder teatret over Teatersalen i byens nye musik- og teaterhus ODEON.

 

 

Da Odense Teater er en landsdelsscene, er teatret forpligtet til at opføre et alsidigt repertoire bestående af både danske og udenlandske klassikere samt moderne danske og udenlandske dramaer, forestillinger for børn og unge, musikforestillinger og dans.

 

 

Med moderniseringen af Odense Teater ønsker A.P. Møller Fonden at fremtidssikre et af landets ældste og smukkeste teatre, som det naturlige udgangspunkt for scenekunst på Fyn. Det er vigtigt for teater-ledelsen at pointerer, at en størstedelen af de mange penge skal bruges 
Projektet omfatter både istandsættelse af publikumsområder og modernisering af sceneteknikken. Publikumsområderne skal renoveres og bringes tættere på teatrets oprindelige udtryk med lysere farver, genåbning af den historiske ”kongetrappe”, bedre publikumsfaciliteter samt forbedrede adgangsforhold for kørestolsbrugere og gangbesværede. Projektet vil også betyde, at Odense Teater bliver mere bæredygtigt – i hverdagen og i sine teaterproduktioner.
Istandsættelsen dækker både foyerområderne, publikumsfaciliteter i kælderen samt publikumsområdet på Store Scene, hvor gæsterne kan se frem til større komfort, når de overværer forestillingerne.
Herudover skal al teknik, herunder lys, lyd, drejescene, scenetræk med mere moderniseres, hvilket vil give Odense Teater mulighed for flottere og mere ambitiøse opsætninger. Sidst men ikke mindst får teatrets medarbejdere bedre arbejdsforhold bag scenen.
KÆMPE DONATION
– Jeg kan ikke overdrive betydningen af denne donation for Odense Teater. Vi har et smukt og vidunderligt teater, men det er en slidt bygning, hvor vi leverer scenekunst på højeste niveau på trods af faciliteterne. Med fondens gavmilde donation kan vi løfte teatret – en landsdelsscene – til et helt nyt niveau, som vil kunne mærkes af publikum, medarbejdere og alle andre, som besøger denne bygning, siger Jacob Schjødt og fortsætter:
– Vi har længe drømt om at føre Odense Teater ind i fremtiden – og nu står vi med et projekt, hvor vi forener nutidens teatermagi med respekten for vores historiske bygning. Jeg vil gerne sende en stor tak til A.P. Møller Fonden, som har gjort det muligt for os at gøre drømmen til virkelighed. Samtidig vil jeg også takke vores dygtige medarbejdere på teatret, som har arbejdet med projektet. Det er i høj grad deres fortjeneste, at vi står her i dag. Odense Teater er i dialog med flere andre fonde om det resterende beløb, men projektet har dog allerede et så sikkert fundament, at det vil blive gennemført.
INGEN ÆNDRINGER I SÆSON 23/24
Forarbejdet med projektet er allerede i gang, og Odense Teater melder en tidsplan ud, når den er klar.
Mens renoveringsarbejdet står på, vil Odense Teater ikke kunne benytte Store Scene, men der vil fortsat blive produceret teater undervejs. Det vil være på uberørte scener, ligesom Odense Teater vil gå i dialog med Odense Kommune og andre lokale aktører om lån og leje af egnede teatersale, som kan benyttes, mens projektet bliver gennemført.
Det bliver utrolig spændende at komme i gang med projektet, og vi lover at holde jer informeret undervejs.
Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at der ikke sker nogen ændringer i sæson 23/24 overhovedet. Her spiller vi præcis som planlagt og annonceret. Så du kan godt glæde dig – eller købe en billet eller to – til nogle fantastiske teateroplevelser.