Vælg en side

Måske er Martin Albæk Hansen, 51 årig odenseaner, ikke så kendt i den underholdende del af folkedybet, men han spiller alligevel en væsentlig rolle i underholdningsbranchen. 

Martin Hansen en ganske vist ikke så god til store armbevægelser og spidse albuer, men han har snart  jubilæum i den benhårde branche. Og så har han ikke tid til at fejre sit eget jubilæum. Ganske enkelt fordi han har for travlt… bl.a. med arrangere andre folks jubilæer.  

Og så afskyr Martin Hansen direktør-titlen, selv om det havde været mest naturligt at titulere Martin som direktør. “Nej du, den fine titel passer slet ikke til mig”, fortæller manden som med sit ydmyge gemyt har set op til flere direktører, der, som han udtrykker det “ikke er så fine i kanten”. I stedet kalder han sig vagten, koordinatoren, bookeren, afvikleren, koncert-arrangøren, eller slet og ret altmuligmanden. 

Er du til fest, farver og musik, så genkender du nok Martin Albæk Hansen som i over 25 år har været alt fra dørmand til bartender ved fester til den lyse morgen.
Som ejer af et vagtfirma, tager han ofte selv vagtopgaven, for at være opdateret og måske lære nye medarbejdere, at vagtens vigtigste opgave er at bevare overblikket og holde i ro og orden i en verden, hvor logisk “hjemme-pædagogik” ofte viser sig, at være bedre end brede skuldre og store muskler.

I dette interview fortæller han om sit vagtselskab “A-kontrol”og om den ekspanderenede koncertafdeling “Sound event Fyn”, der som udgangspunkt lægger op fest og farver, stemning, musik og oplevelser”.
Sådan er det også ved hans næste store satsning, eller rettere to næste, idet kult-bandet The Blues Brothers Souvenir Band giver hele to koncerter i Allesø Hallen, henholdsvis den 31, marts og 1. april. Der er sat to aftenere af på grund af den store efterspørgsel. Det er ingen aprilsnar.
De åbner for posen med rock- og blues-klassikere. Det bliver ikke kedeligt.

Martin Hansen, Sound Event Fyn, og den lokale forening står bag Blues Brothers-koncerterne i Allasø Hallen. Her er han t,h, med indsamler-ildsjælen David Lind Nordby fra “Fishing For Life”, som modtager 100 kroner pr solgt billet til projektet “kræft er ikke for børn” – en den af Kræftens Bekæmpelse

En alsidig forretning 
Ellers klarer Martin Hansen og teamet, større festlige sammenkomster fra vinterens hal-koncerter til sommerens open air-events. Men også mere faste opgaver som pladsopsyn på såvel campingområder som festivaler, men han har også personale til butikskontrol og til opsyn på byggepladser.

“Jeg har været engageret til hundredvis af arrangementer – herunder flere festivaler og på baggrund af, at jeg har oplevet i hundredvis af kendte og ukendte bands og kunstnere, adskillige i stjerneklassen, så kommer der folk spørger, hvorfor “vagtmanden”, det er også mig, ikke selv arrangerer koncerter – i stedet for bare at passe på dem – bands, solister, publikum og VIP’ere”.
“Vedkommende har fat i noget rigtigt og aktuelt. Det er dét univers, jeg er ved at bevæge mig ind i”, fortæller Martin Hansen, der efter mange år som vagthund på to ben, så småt vil afprøve sig selv af som koncert- og event-arrangør.
Vel er det blevet til nogle koncerter, som er forløbet så godt og positivt, at han arbejder med flere planer i Odense-området. Han er træt af, som han udtrykker det “at se og høre de samme sikre kort rundt på især de mindre festivaler. Derfor vil han prøve med noget nyt og anderledes, folkelig, fynsk og lokal upcoming. Derfor vil han vil tjekke nye talentfulde bands, som kan få chancen foran et større publikum”, siger han med smilet, som nogle siger, er hans varemærke.
Det er ren nostsalgi
“Sound event Fyn” skal arbejde med koncerter ligesom han er i færd med at bygge en bookingliste op med bands og solister. Han vil have flere navne tilknyttet med soloaftale og ellers levere bands til andre arrangørere. Han vil i første omgang arrangere koncerter i Allesøhallen og i FKS-Hallen, som officielt nu hedder “Dyrup/Bellinge Kultur- & Idrætscenter”. Netop her arbejder Brian Arnold, der er sanger i bandet “John Mogensen Tribute”,
“Ud fra den kloge tese om, at man skal krybe før vi kan gå, lægger vi ud med til to aftener med The Blues Brothers Souvenir Show i Allesø – på samme plakat som partybandet “De gule enker”. Senere kommer så koncerter med Bellami med musikere fra bandet som for 30 år siden fulgte Kim Larsen, inden Kjukken dukkede op i hans liv. Der er også koncert med Shubberne og Die Herren, som i mange år har optrådt med deres formidable U2-show.

Killer Queen måske tilbage
Altmuligmand Martin Hansen fortæller begejstret om en aften for et års tid siden i Allesø, hvor tusinde glade gæster svedte, jublede og sang med med i ren Queen-nostalgi. Der var fest i den gamle flyhangar med det britisk lookalike band Killer Queen. Publikum var så vilde med bandet og stjernen Patrick Myers i den vokale forgrund. Han forhandler jeg om endnu en koncert med bandet, som optræder med præcist samme setliste, som legendariske Queen og Freddie Mercury havde med til deres ikoniske koncert på Wembley i ’86.,

“Så stopper du med det der. Vi ved godt, vi er fotogéne”, synes Kim Westi at sige til fotografen.Bagved forsøger den anden Blues Brother-forsanger Allan Hviid at bevare roen, mens koncertarrangør Martin Hansen ligner en tilfreds mand.

Martin Hansens historie og cv er lige så alsidig som “al det han blander sig i”, som han selv udtrykker et af sine stolte øjeblikke. “Det var karrierens højdepunkt, da jeg var sceneansvarlig og personlig bodyguard for selveste Sir Paul McCartney. Det var ved to dages koncerten med ikonet i juni 2004 i Horsens.
“Mit job var at passe på McCartney og sørge for, at ingen kom for tæt på ham, hvis han ikke ønskede det og at han fik vådt og tørt og hvile og hvad han ellers ville. Han ville være totalt klar til de to store koncerter. Det var døgn, jeg aldrig glemmer”, fortæller Martin Hansen, som er en robust herre, fysisk som mentalt, med roligt gemyt og sans for smil og overblik – trods titusindvis af mennesker på pladsen.

“Vi havde også et hold vagter med til den mega-store Guns N’Rose’ Odense-koncert forrige sommer. Midt i det hele har teamet også ansvaret for vagt- og sikkerhed ved flere festivaler – bl.a. Kløften og Jelling. Store udfordringer som også er lærerige opgaver. Og så er jeg ret stolt over, vi kan klare de store krav, der stilles”

Nysgerrigt runder intervieweren af med at spørge ind til virksomhedens ledelse, til hvem der er chef og hvem der er identisk med ledelsen i “A-kontrol og “Sound event Fyn”. Dertil svarer Martin Albæk Hansen: “Det er meget enkelt. Firmaet har ingen decideret chef og ledelsen, det er også mig”, siger han med et overbærende smil. Og så kan jeg fortælle dig, at virksomheden kører med, hvad jeg vil kalde en meget flad ledelsesstruktur. Men jeg har heldigvis Jannike iå kontoret. Hun her guld værd. Stor erfaring i event-service, som bl.a. omfatter udlejning af telte i alle størrelse. Telte er en stor del af vores ekspertise”.

Virksomheden vokser
Du må da være direktør?
“Jeg kunne aldrig drømme om, at skrive direktør på mit visitkort. Titlen direktør er i min verden negativt ladet. Derimod synes jeg bedre om ansvarlig – for det hele. Det er jo det jeg er. Og det er jeg faktisk meget stolt af”.

Det er 25 år siden, du begyndte dit eventyr – da var du dørmand. Lige siden er virksomheden vokset. Skal dit flotte jubilæum i den benhårde branche, slet ikke fejres?
“Event-afdelingen har stået for mange jubilæer gennem årene, derfor er der nok nogle som vil mene, det er lidt pinligt. Men sandheden er, at jeg ikke får tid til at markere mit eget jubilæum. Vi har forudbestilte opgaver stort set hver eneste dag resten af året. Derfor er det svært at finde tiden. Det ville ellers have været rart med en enkelt fridag, men vi må vente …”, lyder det fra Martin Hansen efterfulgt af et stort smil.

 

Takst til det store fortside-billede. Sound Event Fyn og Martin Hansen står bag to koncertaftener med The Blues Brothers Souvenir Show. Her ses bandet for fulde gardiner med forsangerne Kim Westi og Allan Hviid – og guitaristen Søren Bøge og korpigen Karin Malmstrøm. Det legendariske band giver to koncert shows i Allesøhallen – 100 kroner fra hver købte billet tilfalder en hjælpeorganisation, som fokuserer på Kræft orm børn.