Vælg en side

“Jeg har hørt, at min skønne arbejdsplads gennem 25 somre, Rottefælde Revyen, endnu en gang vil at hylde mig. Denne gang for mit 25 års jubilæum som Rottefælde-skuespiller. Jeg er henrykt, stolt og meget glad”, fortæller Jan Schou alias “revyernes dronning”.

Hvordan var det nu med Jan Schous legendariske dronningefigur, som ved årsskiftet blev mere aktuel end nogensinde, da Danmark fra den ene dag til den anden fik hele tre skønne dronninger. Nemlig de to kongelige Margrethe 2. og Mary fra Amalieborg – og så Danmarks ukronede revykonge, Jan Schou. der optræder som egen majestæt fra Svendborg.

Jan Schous dronning lever og har det godt – på 44. år.

Det var Jan Schous daværende revisor, som ud over at ordne regnskaberne, afslørede andre talenter,
“Han var en fin fyr, og kunne lidt af hvert. En dag spurgte han, hvorfor jeg dog ikke laver en parodi på Dronning Margrethe. Ikke fordi, du skal udlevere regenten, men du kan da lave en, hvad jeg vil kalde pæn, men skarp parodi på vores  dronning”, lød rådet, da regnskaberne var lagt til side.

“Selvfølgelig skal teksten være  knivsklap, men også hylende sjov, skrevet med respekt og blink i øjet. Den slags indslag fortæller også om revyens væsen og om det land vi bor i”, lød det klogt fra revisoren”.
Jan Schou: Jeg elsker en god fest. Gerne med mine bedste venner, som jeg heldigvis mange af – endnu. Livet er en fest.

Revisoren skrev det første dronninge-nummer
“Revisoren skrev det første nummer. Det var et godt nummer, kan jeg huske. Jeg mindes også, at jeg ikke kunne optræde som dronningen iført mit eget tøj og fik så min mor til at designe og sy den første outfit – med kors og bånd og stjerner og så begyndte jeg at ryge en Prince om dagen. Det smagte hæsligt”.
“Kjolen findes skam endnu – den hænger et sted i Vejen”, bemærker unge Schou, som husker sin første optræden i den ikoniske rolle. Det var helt tilbage i 1980 og den foregik på Restaurant La Strada hjemme i fødebyen Silkeborg. Det var en forrygende aften”.

Revyteatret fylder 140 år
Det er ikke kun Jan Schou som jubilerer i sommer, det gør revyteatret Rottefælden også – i år er det ikke færre end 140 år siden, den første revy blev opført her. “Jeg har dog ikke være med alle årene”, som Jan Schou plejer at præcisere. 
Efter tre år på teatret “inde i byen” er Rottefælden tilbage i sine historiske rammer og her er der premiere torsdag den 6. juni. 

“Det er som at komme hjem  igen”, siger Jan Schou.