KOSTUMELAGERT LÅ UNDER VÆRTSHUS
Skrædder Rie Prammen er enig med Mathias August Borg i, at der skabes magi oppe undet loftet, et lager som har sin egen særlige histore. Det fortæller fortæller Esben Rasmussen, som i flere år har arbejdet l teatrets skræddersal.
Esben Rasmussen, som er at betragte som et institution på teatret, minder om, at det store kostumelager først blev etableret på kronloftet i begyndelsen af 1980’erne.
“Husker, da jeg var i praktik på teatret i 1981, da var lageret indrettet i kælderen under det hedengangne værtshus, Pub Odin, henne i Vindegade. Der var ganske enkelt ikke plads inden for teatrets vægge. Men det blev der heldigvis lavet om på. For selvfølgelig skulle legeret være en fysisk del af teaterhuset”

Esben Rasmussen fortæller, at han 1983 og 1984 var med til at slæbe flere hundrede læs kostumer og effekter fra Odins mørke kælder og hen til teatret, på den anden siden af Vindegade – og så op på loftet. Det var et voldsomt hårdt slid. I dag er det mærkeligt at tænke sig”, siger Esben Rasmussen, som kender sin arbejdsplads ud og ind. Så godt, at han ofte har været en populær rundviser.

“Jeg kom i praktik lige efter min studentereksamen i 1981 og bevarede kontakten til huset, indtil jeg blev ansat. Og jeg er her sgu endnu”, siger han med et smil. Og så kom også dette stykke teaterhistorie på plads.

————————-

Denne artikel er forfattet på grundlag af materiale, udarbejdet af Odense Teaters kommunikationsafdeling – og derefter bearbejdet og redigeret af borgkildesblog.dk, som har fået lov til at bringe artiklen.
God læselyst