Vælg en side

Pernille Schrøder vender tilbage til Rottefælden efter 29 års pause fra det gamle revyhus, som stadig oser af intimitet, charme og historie.

Hendes unge karriere tog fart, da hun i sommeren 1996 skabte fest og farver i Rottefælden. Da der var fint besøg ude fra Cirkusrevyen lød der bramfri bemærkninger fra bordene nede i mørket. De var taget til Svendborg for se Pernille Schrøder efter i sømmene”.

“Hun har jo det hele. Hende skal vi have ud på Bakken”, lød det – og dét fik de så”.
“S
ommeren efter debuterede jeg i det ikoniske telt skoven, hvor mødet med scenen, alle de kendte og den særlige atmosfære følte jeg som  skrækindjagende, men det var også stort at spille sammen med navne som Søren Østergaard, Ulf Pilgaard, Jeanne Boel og Jess Ingerslev. 

“Vist var Cirkusrevyen en stor kontrast til Rottefælden, hvor jeg gerne ville være blevet, men jeg kunne ikke nej til et tilbud fra Dyrehavsbakken, men at der skulle gå så mange år, inden jeg vender tilbage til den gamle fynske revy, er der mange årsager til. Især travlhed med andre scener og genrer”, siger aktuelle Schrøder, der i august blev hædret med Æresprisen” ved “Revyernes Revy”. Tilbage i 1998 og igen 2016 modtog hun “Årets Dirch”. Så hun hører virkelig til genrens sværvægtere – sådan rent navnemæssigt.

Et par af revyscenens markante evergreens, Pernille Schrøder og Jan Schou, spiller sammen for første gang på en traditionel revy.

Velkommen tilbage til Fyn 
Kære Pernille. Vi har fulgt dig senest i vores egen vinterrevy, hvor du var forrygende, men nu kan du ikke gemme dig længere. Du har stadig alt det, som kan løfte vores revy i 2025. Vi ønsker dig velkommen tilbage til Fyn og til Rottefælden”, lød det fra den ene Schrøder til den anden Schrøder, da aftalen kom i hus.

“Jeg har været gæst flere gange. I sommer nød jeg en aften med et veloplagt publikum”.

I det hele taget, så har hun de seneste fyrre år været med i et væld af revyer, komedier, farcer, musicals og lystspil. Det er et privilegium at have været med i stort set det hele”, siger Pernille Schrøder, som vender tilbage til Sydfyn for at udfolde sine komiske, skæve og underfundige sider.

Foreløbigt 55 revyer
Hun har netop rundet ikke færre end 55 revyer rundt i landet. Blandt andet en halv snes cirkusrevyer samt foreløbig 11 sæsoner i Nykøbing F Revyen og samme antal vinterrevyer i Aalborg. Så revyerfaringen har bidt sig fast.

Når det ikke lige handler om revyen, så er den erfarne skuespiller trådt til, når der de senere år været bud efter hendes humørfyldte performance, danse- og sangpotentiale, som i årevis har banet vej til store roller i   anmelderroste musicals som “Askepop – The Movie”, “Cats”, “Chicago” og “Showboat”, “Mama Mia” samt en dansk evergreen som “Mød mig på Cassiopeia”. Hun har aldrig været bange for at bevæge sig ud i nye udfordringer som flere cabaret’er på Café Teatret og Café Liva, hvor hun snart øver på grinebidder-cabareten “Julen er hjerternes test”.

Var med i to vinterrevyer 
Bortset fra turnéforestillingerne, så har Pernille Schrøder ikke overrendt Fyn – hun medvirkede dog allerede i 2012 og igen i 2014 i Lars Arvads Vinterrevy på Magasinet i Odense og var på den måde med til at skubbe sommerrevyen igang. Hun spillede som nævnt Rottefælden i 1996. Nogle vil sikkert mene, at hun også spillede Rottefælde-revy først på året. Da Rottefælden og Borgerforeningen først på året, som et forsøg, satte en co-produktion af en vinterrevy op, gav var Pernille Schrøder den fandenivoldske kvinde, som gav den for fuld udblæsning med Jan Schou.

Pernille Schrøder brænder for at underholde.

“Jeg har kendt Pernille i årevis, men vi har mærkeligt nok ikke spillet ret meget sammen. Lige bortset fra en ny version af musicalen Harry og Kammertjeneren, som opføres på Nørregade Teatret i Maribo med premiere 24. februar. Pernille Schrøder, 60, spiller den vidunderlige rolle som værtshusholderen Trine på Café Dråben, Jan Schou er legendariske Harry (filmens Osvald Helmuth), Flemming Krøll er identisk med  plattenslageren Biskoppen (filmens Gunnar Lauring), Rasmus Krogsgaard spiller Fyrst Igor og Torben Zeller skrotpladsejer Krause. En herlig komedie på en dejlig gammel lollandsk scene.

Til sommer slår revy-legender pjalterne sammen i den klassiske revys tjeneste og det samarbejde ser “Mr Rottefælden”, Jan Schou, 72, frem til med glæde. “Pernille er en skøn kollega, som kan sin revy til fingerspidserne. Det bliver godt.”

Han Jan Schou roser sin medspillende direktør Mikkel Schrøder for engagementet. Han kalder det “rigtigt godt set, at hente Pernille til Svendborg”. Schou betegner hende som “vidunderlig på en revyscene. Hun dækker et kæmpe repertoire med sin ukuelige magi, udstråling og sangstemme. Hendes skønne figurer står ligefrem i kø for at være med. Jo mere jeg tænker på hende, des mere glæder jeg mig til sommer. Men vi skal først til Maribo. Det bliver sjovt.”

Alsidig kvinde
Hun startede tidligt i branchen. Bare ti år ung lod sig overtale til i fem år, at agere sprechstallmeister i Cirkus Kanutski ved ungdomsskolen hjemme i Helsinge – med rigtige cirkusvogne, duft af savsmuld, kammeratskab, fine kostume og sol. Der tryllebandt hun publikum med mikrofon og krøllejern.

I 1980erne slog den selvlærte skuespiller hun igennem med komik og musik i den københavnske Studenterrevy. Hun tog også på landevejen med egne orkestre, som satte fut i festerne. Nu har hun genoptaget livet som sangerinde i sit Schrøders Showtime Band og den swingende trio Jazzpanorama.

“Det er min medfødte begejstring for mit arbejde og lysten til at underholde som følger mig”, siger Pernille Schrøder, hvis hjerte banker mest for den klassiske danske revy. Endnu en genre i sit kolossale univers er det musikalske portræt af Grethe Sønck; “Hele Danmarks Grethe”.

Den alsidige “underholder” Pernille Schrøder, som kan det hele på en revyscene, blev i august beæret med Æresprisen ved Revyernes Revy.

I år løb Pernille Schrøder med den store ærespris. Men det er ikke første gang, hun hyldes under den årlige “Revyernes Revy”.
Tilbage i 1998 og 2016 vandt Pernille nemlig Årets Dirch, men det er hendes første gang som vinder af “Årets Ærespris”.

Siden hun var på plakaten i Danmarks ældste revy, er ejerskab og direktion ny og identisk med Mikkel Schrøder, 49, som ikke er i familie med Pernille. Til gengæld er hun kendt og elsket for sin udstråling, morskab, jazz og herlige latter – og som om det ikke er nok. Når hun har tid i sin travle kalender, så tager hun energi og talent med ud og underholder selskaber med sit jazz- pop-. og dance-band, som hun akkompagnerer med sin forrygende swingende sangstemme.