Vælg en side

Den afdøde fynske rocksanger efterlod en række indspilninger, som nu udkommer på et minde-album

Den odenseanske sanger Rock Nalle alias Roland Lyhr-Sørensen meddelte sidste sommer, at han stoppede sin over 60 år lange 
karriere. Et halvt år senere afgik han ved døden.
Men Nalle efterlod en række indspilninger, som ikke tidligere har været udgivet. De ef nu udkommet på et minde-album med titlen ”Den sidste skive”. Bag albummet står to af Nalles venner, producer og musiker Jon Kjærran samt forlægger og forfatter Anders W. Berthelsen.
“Den oprindelige idé var, at vi ville overraske Nalle med en cd-udgivelse på hans 80-års fødselsdag i april 2023. En usædvanlig gave fra hans musikalske venner, fortæller Anders W. Berthelsen.
Men sådan gik det ikke. Nalle døde som 79-årig kort før julen 2022.

16 numre og 25 musikere
“Derfor bliver det i stedet en minde-cd med 16 numre. Hele 25 musikere medvirker – fra blandt andre New Big Sound, Odensebanden, Bøje & Ewald, Brunsviger Band og Arena Luanda”. Syv af numrene indsang Nalle så sent som i foråret 2022, kort før han blev alvorligt syg. Desuden indeholder albummet seks numre fra en koncert i 2019 med Nalle i absolut topform foran et medlevende publikum.

Minde-albummet, som netop er udkommet er udkommet digitalt såvel som fysisk cd på Forlaget Skulkenborg, kan købes hos www.awb.dk, www.moby-disc.dk samt diverse boghandlere.
Rock Nalle bliver også hyldet med en mindekoncert på spillestedet Posten i
Odense søndag 16. april. Alt overskud på arrangementet vil i Nalles ånd gå til
socialt udsatte i Odense. Alle 400 billetter er solgt.

Tilbageblik
Roland Lyhr Sørensen var født 10. april 1943, da hans forældre boede i Allégade i Odense. Få år senere flyttede familien til Korsløkke-kvarteret. Selv om Nalle ikke kom fra et hjem med klaver, var der masser af musik i barndomshjemmets radio.
Knægten var bare 13, da han begyndte sin spæde karriere. Han samlede nogle gutter fra ungdomsklubben, som havde et instrument hver. Det gik så godt med at øve, at de samlede et band, som Nalle kaldte “Swinging Rockmen”. Det var allerede i 1956 og frem til 1959 og de fik jobs til mange skolefester. Til hans næste band, “Nalle & Teddy Bears” (1959-60) fik han lokket den lidt ældre Johnny Reimar Christensen med på guitar. Et års tid efter rejste han til København for at starte bookingbureau og pladeselskab – og for at lede efter The Cliffters og “Lille fregnede Louise”. Nalle kendte Johnny fra Langelandsgades Børnehave. Senere hjalp han sin gamle ven med hans første pladekontrakt. De var tidligt på den, dem fra Korsløkke.

Ronald fra Lahns Stiftelse i Nedergade
Knægten fra Korsløkke fik det landskendte navn Nalle ved en tilfældighed – nemlig, da han som 9 årig mødte virkeligheden på Odense første fritidshjem, “Lahns Stiftelse i Nedergade – for hjælpeløse børn“, som der stod at læse på port-skiltet. Der var en anden dreng som hed Ronald, så for at undgå navneforvirring, så valgte nogle af drengene at kalde ham Nalle. Vennerne troede nemlig, fejlagtigt, at han i virkeligheden var døbt Ronald. Sandheden er at det senere sangidol hed Roland Lyhr Sørensen, altså intet med navnet Nalle at gøre. Hovedpersonen selv var ligeglad. “Bare I er enige, så går jeg hjem og fortæller, hvad jeg hedder mellem venner”.