Vælg en side

Bag Odeon’s store hvide mure er der dagligt masser af aktiviteter.

Odenses koncert-, teater- og konferencehus har lokaliteter til alt fra møder og konferencer, til koncerter, musicals, shows, teater – og korsang.
“Vi er klar til at spille en markant rolle i det odenseanske kulturliv”, fortæller direktør Ninna Stæhr-Petersen, 38.

“Faciliteter og organisation i byens forsamlingshus er opdateret og vi er i fuld gang med en ny travl sæson. Et af de mange projekter, vi arbejdet med er, at vi vil gøre Odeon til en af de store musical-scener uden for København.

“Målet er, at vi vil præsenterer det bedste i den populære genre – og vi går efter at præsentere de store premiere-forestillinger. Vel er det en ambition som forpligter, men vi synes, vi er godt på vej”, lyder fra kulturchefen, Nanna Løkken Andersen.

Nanna Løkken Andersen fortæller, at på landsplan er der et stort musical-publikum, som gerne rejser langt for at opleve de største og bedste produktioner. Det aktuelle program bekræfter ambitionsniveuet. Odense skal være en rigtig musicalby”.

“Musical-genrens store publikum går efter kvalitet, både hvad angår de helt nye og de mere klassiske opsætninger”.

Blot en af flere genrer
Kulturchefen bemærker, at de store musicals blot er den ene af en række genrer, som opføres på Odeons store scene.
“Hvad angår shows og koncerter, har vi blandt andet “Live Culture” som erfaren samarbejdspartner. “Live Culture” leverer en bred vifte af shows, pop- og rock-koncerter samt talk shows og comedy.

Iøvrigt omfatter Odeon’s musical-kalender blandt andet  “Løvernes Konge” med musik af Elton John (januar), “Dirty Dancing – the musical” (23.-27. juni) samt ikke mindst “Musicalen Margrethe” (17.-20. august). En hyldest-forestilling som kun opføres på Det Kongelige Teater, på Odeon og i Kulturhuset i Aarhus.

“Som udgangspunkt er det frit for enhver udbyder, at leje sig ind i den store sal. Til gengæld er det vores kulturafdeling som vælger – og vrager. Så er det vores opgave at sammensætte det bedste og bredest mulige program til det fynske publikum. Derfor er det også i vores ret, at vælge fra.”

“Inspirerende at være med til idéudvikle konference- og kulturhuset til glæde for byens borgere og image”, fortæller Nanna Løkken Andersen. Foto: John Borgkilde.

Vil være seriøs medspiller
“Lige siden huset åbnede for over seks år siden, har det været vores klare mål, at vi skal kunne præsentere et mangfoldigt kulturprogram, hvad angår, genrer, målgrupper og kvalitet”, fortæller Nanna Løkken Andersen.
“Vi befinder os i en fornyelses- og forandringsproces, hvor vi kigger ud i krogene med idéprocesser og samarbejdsmuligheder, fortæller Nanna Løkken Andersen.

Konstruktive møder ude i byen
Direktør Ninna Stæhr-Petersen har som Odeons øverste chef været rundt i byens kulturmiljø, hvor hun mødte udbydere og arrangører inden for shows og koncerter

Som flere af hotel- og restaurationsbranchens succeshistorier, så begyndte Ninna Stæhr-Petersen sin karriere som opvasker – 15 år og skolepige vaskede hun op på “Pavillon Christiansminde”  i Løgstør., hvor unge Ninna skabte sit livs fundament i branchen. Hun er øverste chef for Odeon-kompleksets møde- og kulturfaciliteter samt for Odense Koncerthus og Pro Musica-salen og Comwell Hotel H.C. Andersen. I 2007 blev hun restaurantchef på Restaurant Sult i København. Derefter Tisvilde Bistro og så Comwell Hvide Hus Aalborg. 2016- 2018 var hun hotelchef på “Himmerland Golf & Spa Resort”. Derpå direktør på “Hotel Comwell Sorø” inden hun flyttede til Odense for at blive chef for hotel, koncerthus og Odeon.

“Vi glæder os over, at vi frem for alt klar til at samarbejde frem for at modarbejde. Vi bliver aldrig for store til et konstruktivt samarbejde”, fremhæver Ninna Stæhr-Petersen, der vurderer sine møder “med kolleger ude i byen” som lærerige og nyttige. Hun står i spidsen for den administrative ledelse af Odeon, koncerthuset med Carl Nielsen Salen samt Hotel H.C. Andersen Odense. Hoteldriften blev i 2020 overtaget af Comwell-koncernen.

“Vi har haft koncerter med bands og kunstnere, som ville passe bedre til Magasinet eller Posten, og det har vi lært af. Det giver ingen mening, at booke navne som typisk sælger 500 billetter til en sal med over 1700 pladser. Derfor er jeg glad for den dialog jeg har haft med spillesteder og arrangører”, pointerer Ninna Stæhr-Petersen, der trods sine bare 37 år er særdeles erfaren i branchen.

Vil ikke træde kolleger over tæerne
“På den lange bane vil vi markere os på vores eget udtryk, men vi er stadig så nye i byen, at vi ikke vil træde de etablerede teatre, kulturhuse og spillesteder over tæerne. Der er plads til os alle og vi  vil ikke konkurrerer på genrer som andre har styr på. Men ellers er det som udgangspunkt frit for enhver erfaren arrangører, at leje sig ind hos os, fordi vi har kapaciteten”, forklarer Nanna Løkken Andersen.

“Vi vil i højere grad udnytte vores centrale placering i bybilledet og være en del af Odense-begivenheder som Magiske Dage og Julemarkedet, som igen bygges op lige uden for døren. I det hele taget lægger vi op til at skabe julestemning mindst en måned inden jul med diverse julessjov, shows og koncerter med populære navne.

Tre kvinder er ledelsen på Odeon
Den daglig drift styres af ledergruppen om omfatter syv medarbejdere som er samlet i et fælleskontor – ved foyeren. Ninna Stæhr-Petersen er direktør og Nanna Løkken Andersen er kulturchef og Henriette Hansen er konferencechef og meeting-designchef.

I 2017 blev Nanna Løkken Andersen ansat som event-koordinator og tre år senere udnævnt til kulturchef. Hun har fire medarbejdere i sin afdeling. Ved husets større arrangementer råder hun over 45 eventmedhjælpere. Henriette Hansen har fem ansatte.

Odeon omfatter ud over café, restaurant, teater og koncertsal samt 24 møde- og konferencelokaler.

Arkitektoniske kontraster mødes her, hvor den markante Odeon-bygning er en integreret del af det gamle H.C. Andersen Kvarter. Foto: John Borgkilde

BONUS INFO
Odense Kommune ejer Odeon, som første gang tog imod gæster den 1. marts 2017.  To år forinden havde kommunen indgået en driftsaftale med det daværende H.C. Andersen Kongres Center A/S, som i dag er identisk med Comwell H.C. Andersen Odense A/S. H.M. Dronning Margrethe II deltog den 5. maj 2017 i gallaåbningen af Odenses nye teater-, konference- og koncerthus.