“Jeg har altid elsket at komme på Dyrehavsbakken. Ikke kun i Cirkusrevyen, hvor jeg “stod i revylære”, men også fordi, at jeg i Bakkens Hvile finder passende dele pikanteri, smil på læben og dansk folkelighed”, fortæller revydirektør Lars Arvad
Bakkens Hvile, der åbnede i 1877, er landets eneste stationære sangerindepavillon, hvor modne kvinder i udfordrende kostumer, med farvestrålende fjer, store hatte, strømpebånd og bølgende barme, synger vovede viser og skaber en nærmest befriende frimodig stemning
Lars Arvad har jo bogstaveligt talt, bragt Bakkens revytelt til Odense, og nu følger så sangerindepavillonen, der fysisk bliver en del af sommerrevyen. “Og nej, bare rolig. Det næste bliver hverken rutchebane, radiobiler eller Pjerrot”, siger Lars Arvad og ler.
“Jeg glæder mig rigtigt meget til at præsentere fynboerne for en lun søndag i maj med picnic, bægerklang, pikanteri og passende frimodig varieté-stemning”. “Bakkesangerinderne i Skovpavillonen” har premiere søndag den 12. maj. Bare fire dage efter revyens fjerde premiere.
Picnic-kurve og sangerinder
“Sommerrevyen omfatter ud over det store revytelt med plads til 777 gæster også et fortelt, som vi kalder picnic-teltet. Her er fine faciliteter, scene og god plads til 400 siddende gæster”, fortæller Lars Arvad i en pause i prøverne til julefrokost-showet på Odeon.
“Vi kan jo lige så godt bruge faciliteterne, når vi har dem – og ikke spiller revy. Den kommende sæson spiller vi 30 gange. Billetsalget til såvel revyen som pavillonen er i fuld gang”.
Syngepige-holdet er klar. Det er Tina Grunwald med 36 års erfaring på Bakkens Hvile, hvortil hun også kreerer kostumerne. Det er også Karen-Marie Lillelund, forfatter og foredragsholder udi håbet, søvnen og latteren – og så er det odenseanske Sara Gadborg, der de sidste tre somre har optrådt i den gamle pavillon. Hun vil bruge det meste af den kommende sommer på den kvindelige hovedrolle i “Ghost the Musical”.
Kapelmester på Engen er Kenneth Sichlau, som i flere år har været fast mand bag klaveret i Bakkens Hvile, og derfor kender han jargonen og klassikere som “Skal vi sove eller hva'”, “Køb blomster køb blomstrer” og “Kan du ikke få den højere op Marinus?”.
“Da vi var på revyturné i efteråret, havde vi nogle meget inspirerende samtaler om projektet på Engen. Sara var en stor inspirator og jeg er super glad for, at hun vil være med”, fortæller Lars Arvad, som lige nu spiller juleshow med Sara Gadborg.
Hun får også tid til at spille med i den skøre “Knas i Møllen”, årets juleforestilling på Vestergade 95b, som hun forøvrigt selv har skrevet manuskriptet til.
Den farverige sangfugl fra Bolbro fortæller iøvrigt, at “syngepigerne ikke kun er frække damer. Vi er altså også flamboyante med lidt varieté, lidt burlesque, lidt cabaret, hvor man er tæt på gæsterne, der ikke bare sidder og lytter andægtigt. Man skal faktisk være sig selv – plus fjer”.
Historiske relationer i Fruens Bøge Skoven
“Bakkesangerinderne i Skovpavillonen” knytter stærke byhistoriske bånd til Fruens Bøge Skoven, hvor der for godt hundrede år siden var flere populære forlystelser, ganske få meter fra det sted på Engen, hvor sommerrevyen slår telt op til maj.
Der var lysthuse, spiserestauranter, musik-, danse- og sangerindepavilloner, hvortil byens bedre borgerskab sommeren igennem valfartede – enten med tog eller å-fartens dampbåd. Blandt de mest populære danse-, musik- og sangerindepavilloner med musiktribune, dansegulv, keglebaner og udeservering, var Skovpavillonen, Skovlyst, Røde Hus og Sorgenfri.
Nu vækkes Skovpavillonen altså til live i netop Fruens Bøge.