Vælg en side

Efter en udsolgt arena-tour i forbindelse med TV-2s 40 års jubilæum, er ’Danmarks Lykkeligste Orkester’ nu klar til at indtage 13 koncertsale i spændende samspil med nogle af landets ypperste musikere fra Danmarks Underholdningsorkester.

TV-2 kunne i 2020 markere intet mindre end 40 år på den danske musikscene og som ”Danmarks lykkeligste orkester” står de bag klassikere som, “Bag duggede ruder”, “Alt hvad hun ville, var at danse”, “Rigtige mænd”, Popmusikerens vise” og “De første kærester på månen”, der blot er et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret til den danske befolkning siden bandets begyndelse i 1980. En af TV’2’s allerførste koncerter var en forrygende aften for 42 år siden på Magasinet i Odense.

Nu kan de sammen med Danmarks Underholdningsorkester annoncere en fælles koncertrække, som i 2023 bringer dem omkring 13 forskellige byer i Danmark.

Lørdag den 18. marts rammer konstellationen kulturhuset Odeon i Odense.

” I 1999 spillede vi i TV-2 en række koncerter med det daværende Danmarks Radios Underholdningsorkester. Turneen blev kaldt “Manden der ønskede sig en havudsigt “. Vi er siden igen og igen blevet spurgt om ikke det snart var på tide at genoptage samarbejdet og genopdage mulighederne med vores sange i en større opsætning med symfonisk orkester – det vi i bandet kalder “hele svineriet”. Endelig er chancen der: TV-2 sammen med Danmarks Underholdningsorkester, nu med evig velkendte ørehængere og nye sange. Undertitlen kunne sagtens være: “Manden der ønskede sig en havudsigt – og fik den”, fortæller en sædvanligvis underspillet Steffen Brandt.

Vores orkester er i topform
Også Andreas Vetö, direktør for Danmarks Underholdningsorkester, ser frem til samarbejdet med TV-2 :”Vi glæder os til at tage publikum med på en rejse gennem 40 års musikalsk Danmarkshistorie. Vores orkester er i topform – og vi glæder os til at give TV-2’s musik symfonisk kant. Jeg ser frem
til et fantastisk forår på landevejen med Danmarks lykkeligste band og DanmarksUnderholdningsorkester”, fortæller han.

Fire årtier har passeret med nøjagtig de samme fire bandmedlemmer – Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas). Og sammen kan TV-2 skrive flere end 200 sangudgivelser, 19 studiealbums og mere end 1200 koncerter på CV’et. Bandets samtidskritiske udgivelser har opnået flerdobbelte platinplader samt DMA-statuetter for b.la. ’Årets Danske Pop Udgivelse’, ’Årets Danske Sangskriver’ og ’Årets Danske Hit’.

Danmarks Underholdningsorkester er garant for kontinuerligt at rykke grænserne for, hvad et klassisk orkester egentlig kan. Nysgerrighed, fleksibilitet og kunstnerisk dygtighed er nøgleord som de gennem mere end 70 år har fornyet og forfinet.

Nu forener TV-2 og Danmarks Underholdningsorkester kræfterne og går sammen om at give danskerne en sjælden mulighed for at opleve de tidløse klassikere.