Vælg en side
Vinderen af H.C. Andersen Festspillenes plakatkonkurrence til næste åres sommerforestilling på Den Fynske Landsbys legendariske amfiscene er fundet.
Blandt mange eventyrlige forslag, blev unge Mads Simonsens fine livagtige plakat valgt af en særlig udvælgelseskomité. Den underfundige tegning ligner en eftertænksom let dunet ælling, som basker ensomt rundt i dammen, mens den sender “bare det dog var mig”-blikke mod de flyvende svaner.
I en enkelt streg har Mads Simonsen kreeret sin drømmende ælling, smuk og fantaserende og slet ikke glim, Og så kalder han iøvrigt amfiscenen for Friluftsteatret. Små kort skal spilles stort. Derimod er ordet festspil, kun nævnt i forbindelse med arrangøren “H.C. Andersen Festpillene”.
Præmien for at blive kåret som årets plakat-designer er 5.000 kroner, som luner i Mads Simonsens lommer.
Som det er god tradition – når sommerens forestilling er sluttet, så går arbejdet straks i gang med at planlægge næste sommers forestilling.Derfor er holdet også i fuld gang …. trods trods format ællingen har spillet nogle gange. Èn af de første og vigtigste opgaver, er at finde årets plakat. Under sommerens forestilling arrangerede H. C. Andersen Festspillene vanen tro en konkurrence om at tegne plakaten til 2024-forestillingen “Den Grimme Ælling” – fra 19. juli den 10. august.
Ifølge formanden Rune Kallager gennem 12 år, så var det utroligt svært at finde frem til vinderen, idet der var indsendt 28 flotte bud. Det er det højeste antal forslag i flere år, og tallet understreger, hvor populær traditionen stadig er. I 2014 blev det smukke eventyr om ællingen opført senest, Første gang var 1972.
Det er ikke kun den søde ælling som dømmer, det er def hundredvis af unge fynboerne som også gør. Og som allerede nu vil være med i Den Grimme Ælling- forestillingen. Enten som skuespiller, danser eller musiker? Formanden undrstreger, at mand ikke behøver ikke have erfaring. å længe du har lyst og gå-på-mod, så er meget nået. Og er du mellem 6 og 18 år, så kan du være med.
Derfor lyder opfordringen: Husk allerede nu, at tilmelde dig til audition til den 13. og 14. januar 2024 – Teaterskolen TOPPENs lokaler i Slotsgade 18..