Aage og Johanne Louis-Hansens Fond sikrer fuld finansiering af Odense Teaters store projekt. Det fortæller teaterdirektør Jacob Schjødt.
Odense Teater har modtaget en flot donation på fem millioner kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Dette sikrer den fulde finansiering af teatrets ambitiøse renoverings- og moderniseringsprojekt til 100 millioner kroner, som skal bevare og fremtidssikre teatret.
Det er en stor dag for Odense Teater, som har modtaget den sidste finansiering til ”Odense Teater – med respekt for fortiden og mod på fremtiden”. Louis-Hansen Fonden har givet en generøs donation på fem millioner kroner, og dermed er projektet til 100 millioner kroner fuldt finansieret.
Som tidligere nævnt herpå bloggen, har teatret modtaget 80 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaa samt 10 millioner kroner fra Augustinus Fonden – og har den glade modtager Odense Teater selv bidrager med fem millioner kroner.
“Dette er endnu en glædelig dag for Odense Teater. Vi kan nu fortsætte med at realisere et moderne og fornyet teater med respekt for bygningen og vores rige historie. Nu får vi skabt et teater, som lever op til nutidens kunstneriske, publikumsmæssige og teknologiske krav og forventninger, så vi sikrer, at Odense Teater forbliver et fyrtårn for scenekunsten i mange år fremover, siger teaterdirektør Jacob Schjødt.
Flottede forestillinger i fremtiden
Renoveringen inkluderer en modernisering af sceneteknikken, som sætter Odense Teater i stand til at levere flottere forestillinger i fremtiden, og af publikumsfaciliteterne med fokus på at forbedre tilgængelighed og komforten for gæsterne. Forbedringerne vil også bidrage til en mere bæredygtig fremtid for teatret både i hverdagen og i teaterproduktioner.
Der er allerede sat gang i forarbejdet med projektet, hvor der først og fremmest skal udarbejdes og indhentes tilbud på alle processer. Odense Teater vil melde en tidsplan ud for ombygningen så snart, at det er muligt. Det er dog sikkert, at sæsonen 2024/25 ikke vil blive berørt af projektet.
Mens renoveringsarbejdet står på, vil Odense Teater ikke kunne benytte Store Scene, men der vil fortsat blive produceret teater undervejs. Dette vil kunne ske på teatrets uberørte scener, ligesom Odense Teater vil gå i dialog med Odense Kommune og andre lokale aktører om lån og leje af egnede teatersale, som kan benyttes, mens projektet bliver gennemført.
Odense Teater er Danmarks næstældste teater, Den Kongelige Teater rr det ældste, centralt beliggende i H.C. Andersens fødeby Odense. Med rødder tilbage til 1796 har Odense Teater i over 200 år drevet professionel teatervirksomhed. I 1914 flyttede teatret til den nuværende adresse så hjørnet af Vindegade og Jernbanegade. Lige bag Odense Slot.
Da Odense Teater er en landsdelsscene, er teatret forpligtet til at opføre et alsidigt repertoire bestående af både danske og udenlandske klassikere samt moderne danske og udenlandske dramaer, forestillinger for børn og unge, musikforestillinger og dans. Store Scene: Ligger i Jernbanegade og har plads til omkring 500 gæster. Teatersalen, Odeon: Ligger i kulturhuset Odeon og har plads til omkring 250 gæster. Værkstedet: Ligger i Jernbanegade og har plads til omkring 80 gæster. Scenen Undergrunden: Ligger i Jernbanegade og har plads til omkring 50 gæster.Foyerscenen: Ligger på 1. sal i Jernbanegade og har plads til omkring 50 gæster.
Der kan læses mere om projektet på hjemmesiden: https://www.odenseteater.dk/om-teatret/om-odense-teater/ombygning/