Vælg en side

Sara Gadborg, 45, har prøvet det meste inden for dansk revy, musical og teater. Og alligevel ikke. For det eneste den alsidige skuespiller mangler at skrive på sit fyldige cv er, at hun har spillet revy på Fyn, hvor hun er født, opvokset og bor. Det rådes der bod på, når hun næste år er med i Odense Sommerrevy på Engen.

Engagementet af Sara Gadborg, årets musicalperformer for sin rolle som mediet Oda Mae Brown i “Ghost – The Musical”, er intet mindre end et scoop for mig og for revyen”, fastslår Lars Arvad, sommerrevyens skaber, ejer og kunstneriske direktør. “Alle landets revyer står på nakken af hinanden for at få fingrene i Sara, som lige nu har succes i Sønderborg Sommer Revy Show.
Anmelderen Morten Buckhøj skrev bl.a., at “Sara Gadborg ejer en af dansk teaters fedeste sangstemmer, ligesom hun fremhæves for sin vokalharmoni med revychefen Jeanne Boel, som to yndige kvinder fra en tid, hvor chefen var vild… men nu ikke tør en skid. Det er den nye tid. Flabet, men forfriskende at de går mod MedToo-strømmen”.
“I det hele taget, så formår Sara at spille på alle revyens tangenter…”, fastslår Lars Arvad, som selv har spillet sammen med humørbomben i Revylotion på Unibrew og på en revyturné.

Lars Arvad ser med optimisme og glade øjne frem til 2025. “Efter en svær og regnfuld sæson, er der grund til at smile”.

Henrik Koefoed, en sværvægter i dansk revy, teater og satire, er tilbage i Odense næste sommer.

Næste forfriskende nyhed på 2024-holdet er, at revyerfarne Henrik Koefoed vender tilbage til sommerrevyen. Han var med i somrene 2021 og 2022.
Fra 2022-revyen husker vi ham især for sin “foruroligende dynamik mellem sjov og alvor, som især kom til udtryk i sin mesterlige gengangerrolle som selveste H.C. Andersen. Forfatteren Jacob Morild udstyrede ham med sin sydende satirepen i eventyret om den lille rødhårede pige med fodlænken. Et kunstnerisk stærkt nummer.

“Jeg er stolt af, at en vores største scenekunstnere igen vil være med på vores scene. Alene Henrik Koefoeds tilstedeværelse fortæller noget om det kunstneriske niveau, jeg vil genskabe. Koefoed, som kan hele revypaletten, er genial til den underspillede finesse og sarte nuance”.

Grinet skal fylde mest
Henrik Koefoed, som lige nu spiller Revykøbing på Falster, fortalte for nylig i et interview med Folketidende, at opskriften på en god revyaften er lige dele grin, musikalske oplevelser, satire og refleksion. Men grinet skal fylde det meste..”

For læsere som spørger, hvor i alverden de ellers har set og hørt denne Kofoed, så lyder bloggens korte svar, at han er blandt logebrødrene, der slår karlekammertonen an i “Ørkenens Sønner”, som med lummer humor tager på efterårstur til bl.a. to shows i Odense. Hr Koefoed er igen identisk med logens følsomme dyreven, Yassirfir Dosirfem, som på grund af konstant migræne ikke kan tåle at høre dårlig musik. Går derfor ofte i enerum for at  dyrke sit motto: ”Nød lærer nøgen mand at spille”.

Humørbomben Vicki Berlin er klar til endnu en sæson på Engen.

En meget stor beslutning
Tilbage til Odense Sommerrevy, der om 327 dage er klar til at blænde op for  den første af tre for-premierer – med Lars Arvad på scenen som skuespiller og som instruktør af sin egen revy.

“Det er en meget stor beslutning. En af de største kunstneriske udfordringer i min karriere. Ikke for at spare på budget eller personale efter en svær sæson, men mere fordi, at jeg har brug for at stå på egne ben”, forklarer  Lars Arvad, som for første gang i de ni år han har stået i spidsen for en af landets store revyer, indtager dobbeltrollen som skuespiller og instruktør. Han har ikke været instruktør siden de glade dage med Vinterrevyen på Magasinet, som blev det kunstneriske springbræt til sommerrevyen.

Moden til instruktør-rollen  
“Nu tager jeg bogstaveligt talt revyen med hjem. Jeg er snart 45 og nu er jeg moden til at indtage instruktør-rollen, som vil give mig selv et større ansvar. Det har jeg længes efter. Jeg har lært meget af mine instruktører. Især af Joy-Maria Frederiksen, som er fantastisk dygtig til det hele. Bare se, hvad hun har formået på. Bakken.

“Så kan jeg skabe den revy, jeg så gerne vil lave. Sandheden er, at jeg længe har arbejdet med at idéudvikle, med tekstforfattere og med at stille det hold, som vil samme retning som jeg vil. Revyen skal tilbage til den skarpe satire, som sparker opad og indad”, funderer Lars Arvad som allerede fra i dag, hvor revyen er ved at være pakket sammen, er indstillet på, at bruge al sin tid på at bygge næste års revy op.
“Jeg kender mit publikum og jeg ved hvad det vil ha’. Man skal ikke kun give gæsterne i teltet noget, man ved, det vil have. Men også noget, de ikke vidste, de ville have. Revyen er til for at overraske”.

Dobbeltrolle giver overarbejde
Lars Arvad ved godt, at han som skuespiller og især instruktør, kommer på overarbejde. Det er årsagen til, at han allierer sig med sin gamle ven Mikkel Reenberg, “der som instruktørassistent skal holde styr på papirerne og være mine øjne i salen. Jeg ser frem til, at sparre med Mikkel, som er virkelig kompetent. Han kan se det jeg overser. Mikkel og jeg gik på hold sammen på Århus Teaters skuespillerskole.
Han var senest instruktør på Odense Teaters “Busters Verden” i 2021 og “Mille og den grimme ælling”, hvor han også spillede med.

For god orden skyld, runder vi 2025-holdet af ved at fastslå, at Vicki Berlin og Thomas Mørk forbliver det sikre kunstneriske bolværk sammen med kapelmester Morten Wedendahl, som har været med alle årene på Engen, og som allerede melder sig klar til slå tonen an til premieren den 9. maj 2025.

Lige nu er det store plaskvåde sommerrevy-telt ved at blive pakket sammen. En bevægende sæson er slut. Men der tælles allerede ned til den næste. Sådan er revyfolkets gén.