Vælg en side

Museum Odense har netop ansat såkaldt publikumsansvarlige medarbejdere, hvis overordnede opgave det er at sikre gæsterne oplevelse i alle MuseumOdenses seks driver. 

Det er Anne Katrine Thaastrup-Leth og Helle Schmidt som skal dele værtskabet mellem sig. Det kommer med et alsidigt fundament i almen og historisk viden og formidling.
Mens Helle Schmidt bogstaveligt talt tager sig af H.C. Andersens Hus og H.C. Andersens Barndomshjem, så har Anne Katrine Thaastrup-Leth ansvar for Møntergården, Den Fynske Landsby, Carl Nielsens Barndomshjem samt Carl Nielsen Museet, som genåbner i juni 2023.

Anne Katrine Thaastrup-Leth, 48, som er uddannet cand.mag. i middelalderarkæologi og religionsvidenskab fra Aarhus Universitet, har været ansat ved Museum Odense siden 2004. De første otte år som arkæolog i marken. Hun er godt kendt med museets publikum, da hun i snart ni år har været museumsvært på Møntergården. Uden for museets vægge har hun været tillidsrepræsentant for HK Kommunal.

Helle Schmidt, 45, (th) bliver i centrum. Hun kommer fra en alsidig stilling som forhusansvarlig ved Odense Symfoniorkester. Siden 2021 har hun stået for billetsalg, koordinering af aktiviteter og oplæring af personale. Hun er uddannet i, hvad der betegnes som bæredygtig kulturarvsledelse” – også fra Aarhus Universitet. Samt en bachelor i historie fra SDU ligesom hun tidligere har arbejdet ved Fængselsmuseet i Horsens.